Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 20:19

Αντώνης Σαμαράς: «Μεγάλο λάθος η ομιλία στρατιώτη από το Τάγμα Αζόφ στη Βουλή»

Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού για την παρουσία του στρατιώτη από το Τάγμα Αζόφ στη Βουλή – Εξέφρασε την δυσαρέσκειά του

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την παρουσία του μαχητή του Τάγματος Αζόφ στην Βουλή στα πλαίσια της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι μίλησε ενώπιον των Ελλήνων βουλευτών ο στρατιωτικός που αυτοπροσδιορίστηκε ως μαχητής του Τάγματος Αζόφ.

Η αναφορά του Ελληνοουκρανού στρατιώτη που μίλησε στην ελληνική Βουλή μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι ότι «ο παππούς μου τραυματίστηκε τρεις φορές από τους Ναζί, εγώ μάχομαι με το τάγμα Αζοφ», προκάλεσε αίσθηση στη Βουλή.

Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, ο οποίος αποχωρώντας είπε: «Τι είναι αυτά τα πράγματα!». Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχαήλ όπως ονομάζεται ο στρατιώτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανέφερε ότι είναι ελληνικής καταγωγής και συμμετέχει στην άμυνα της Μαριούπολης με το τάγμα Αζόφ.

Δείτε ολόκληρο το μήνυμα του Ελληνοουκρανού στρατιώτη

«Απευθύνομαι σε εσάς σαν ελληνικής καταγωγής. Λέγομαι Μιχαήλ ο παππούς μου πολέμησε στον πόλεμο κατά των ναζιστών και τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές.

Δε θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε όσοι συμμετέχουμε στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, το χρέος μου σαν άντρας, αλλά θα ήθελα να σας μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη.

Πολύ μεγάλο κομμάτι της πόλης είναι Έλληνες και ελληνικής καταγωγής και πάντοτε η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό της. Σήμερα η Μαριούπολη έχει καταστραφεί κατά 90% από τους Ρώσους ναζιστές από τους καθημερινούς βομβαρδισμούς.

Από την 1η Μαρτίου η πόλη περικυκλώθηκε από τους Ρώσους ναζιστές και μείναμε κάποια στιγμή χωρίς νερό, ρεύμα και τρόφιμα. Συμπατριώτες έχουμε μία πόλη που ζουν χιλιάδες και όπου πεθαίνουν χιλιάδες γι’ αυτό και παρακαλούμε να μας βοηθήσετε».

protothema.gr