Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:21: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 20:35

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ: 25η Μαρτίου 2022. Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ για την επέτειο της επανάστασης του ’21

Πρώτος χρόνος μετά από την 200η επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Τη χώρα αυτή, που με τον αγώνα και το αίμα του λαού της κέρδισε την ανεξαρτησία της για να διοικείται ελεύθερα, την νέμονται τώρα χαμερπείς και εθελόδουλοι νενέκοι που συνθέτουν τη χειρότερη κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους. Αλλά και το τύποις πλέον κοινοβούλιο, που το συνθέτει η χειρότερη σύζευξη πολιτικού προσωπικού, η πιο οικτρή κουστωδία άβουλων και πειθήνιων στις έξωθεν εντολές που υπήρξαν ποτέ σ’ αυτήν τη χώρα.

Πρόκειται για το ίδιο πολιτικό προσωπικό που στέκει απαθές ή συναινεί και συμμετέχει στην απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων του υγειονομικού τομέα, στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των δομών υγείας, στην ασύστολη κερδοσκοπία κάθε είδους «ημέτερων» ολιγαρχών, στην παραχώρηση δημόσιας περιουσίας σε αρπακτικά κάθε μορφής και στην οικονομική εξαθλίωση του λαού που εκβιάζεται για την εξόφληση των τεχνητών οφειλών που του φόρτωσαν από την ΑΑΔΕ, τις τράπεζες ή τους λογαριασμούς κοινωφελών υπηρεσιών. Που κατέστρεψε συνειδητά την ελληνική οικονομία, που εξανάγκασε στη φυγή εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά μας, που ξεπούλησε κάθε ικμάδα εθνικού πλούτου υπακούοντας στις εντολές ξένων δυνάμεων, με μόνο μέλημά του να μένει πιστό στην τήρηση του «δημοσιονομικού συμφώνου», στην πάση θυσία αποπληρωμή των «δανειστών» και στις εντολές των σύγχρονων Μέτερνιχ του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου. 

Πρόκειται για το ίδιο πολιτικό προσωπικό που προκειμένου να σκύβει δουλοπρεπώς τη μέση στα κελεύσματα των ΗΠΑ, κατέστησε τη χώρα μας και το λαό μας στόχο επιθετικών ενεργειών με τις στρατιωτικές βάσεις των πυρηνικών και την διέλευση χιλιάδων αμερικανών στρατιωτών από την Αλεξανδρούπολη. Για τους ίδιους κυβερνώντες που κατέστρεψαν εν μία νυκτί τις διπλωματικές σχέσεις μας με την Ρωσία, τη μόνη μεγάλη δύναμη που επί διακόσια χρόνια, από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης μέχρι προχθές, έστεκε σταθερά, στα διεθνή φόρα, στο πλευρό των εθνικών δικαίων της χώρας μας. Για τους ίδιους, που τους φετφάδες περί «γαλάζιας πατρίδας», περί συνεκμετάλλευσης του πλούτου του Αιγαίου, περί γκριζαρίσματος της Θράκης ή περί αποστρατικοποίησης των νησιών, αποδέχονται να τα θέτει προς βρώση ο νέο-σουλτάνος στο τραπέζι μαζί με το κέρασμα του χαλβά, προκειμένου να επισφραγιστεί ο χαρακτήρας τους ως «διμερή ζητήματα» μεταξύ των δύο χωρών κι έτσι η επίσημη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας –μέχρι του βαθμού εθνικού ακρωτηριασμού- να προκύψει ως παρεπόμενο και ώριμο φρούτο.

Δεν ξεσηκώθηκαν για τέτοιους κυβερνώντες οι Έλληνες, όταν δημιουργούσαν με το αίμα τους και με χίλιες δυο στερήσεις το έπος της παλιγγενεσίας. Δεν φανταζόταν ο λαός όταν ξεσηκώθηκε ενάντια στον Τούρκο δυνάστη και τους ντόπιους τοποτηρητές του, ότι την πολυπόθητη λευτεριά του θα την καρπωνόταν κάποτε ένα πολιτικό προσωπικό τυχοδιωκτών και μια κυβέρνηση εντολοδόχων που νοιάζονται μόνο για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα, άξιοι απόγονοι των Νέγρηδων, των Κωλέττηδων και των Μαυροκορδάτων. Τους περισσότερους από αυτούς, ο Καραϊσκάκης θα τους διαπόμπευε στους δρόμους φορώντας τους το βρακί της Κατερίνας. Τους υπόλοιπους θα τους ενέτασσε ο Κολοκοτρώνης στην κατηγορία του Νενέκου με την θρυλική εντολή του, που σήμερα τρέφει σιωπηρά τις ψυχές και δονεί τα στήθη της πλειονότητας του χειμαζόμενου λαού.

Μόνο η ενότητα του λαού στη βάση του πατριωτισμού και της δημοκρατίας, θα λουφάξει τους σύγχρονους κοτζαμπάσηδες που λυμαίνονται τη χώρα. Μόνο η ενότητα των σύγχρονων «ξυπόλητων», όπως εκείνη των προγόνων μας που την εθνεγερσία τους γιορτάζουμε, θα ξηλώσει τους προσκυνημένους της πολιτικής σκηνής που δίνουν γη και ύδωρ σε όποια ξένη δύναμη τους προσεγγίσει, έχοντας καταντήσει την Ελλάδα «φαιό νταμάρι» κι εμάς «ένα πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι».

Η νέα τυραννία που βιώνουμε, απειλητική όσο ποτέ άλλοτε για τη συνέχεια της ύπαρξης αυτού του λαού κι αυτού του έθνους, ας μας οπλίσει ξανά με την ελπίδα και το θάρρος που θα μας οδηγήσουν στην απελευθέρωση της χώρας μας. Ας αναλογιστούμε όλοι μας το βάρος της ιστορικής ευθύνης που φέρουμε, συστρατευόμενοι σ’ ένα πλατύ πατριωτικό μέτωπο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία.

Είθε η δική μας γενιά να εκπληρώσει το ανεκπλήρωτο αίτημα της Επανάστασης του ’21.

Το ήθος και το σθένος των αγωνιστών του 1821, ας είναι οδηγός μας στον πόθο για το ξημέρωμα της λευτεριάς στον τόπο μας.

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2022
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.