Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 21:04

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά Τσίπρα – Ανδρουλάκη για τη συνάντηση με Ερντογάν

Τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη ενημέρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συνάντηση που είχε την Κυριακή με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης κάνει τηλεφωνικές ενημερώσεις καθώς σήμερα ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και θα απομονωθεί στο σπίτι του από όπου θα εργάζεται το επόμενο διάστημα.

Είκοσι λεπτά η συνομιλία Μητσοτάκη-Τσίπρα

Στην τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας είκοσι λεπτών που είχε ο πρωθυπουργός με τον Αλέξη Τσίπρα, ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο, την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνομιλία ήταν σε θετικό κλίμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν θετικός στο διάλογο με την Τουρκία αλλά με ενεργές της κόκκινες γραμμές της Αθήνα.

Και κατά πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, στο επίκεντρο της συζήτησης Μητσοτάκη-Ερντογάν – πλην των ελληνοτουρκικών – ήταν και η εισβολή στην Ουκρανία και το ενεργειακό.

Στην συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό πώς αισθάνεται, καθώς όπως είναι γνωστό νοσεί με κορωνοϊό, εάν έχει τα γνωστά συμπτώματα και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διήρκησε περίπου 15 λεπτά. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Ανδρουλάκη για την συζήτηση που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και σημείωσε ότι είναι θετικό σε αυτή την συγκυρία να υπάρχουν δίαυλοι συνεννόησης και αποκλιμάκωσης χωρίς όμως να δίνεται περιθώριο στην Τουρκία να συνεχίζει το γαϊτανάκι των προκλήσεων. Ο κ. Ανδρουλάκης έβαλε την διάσταση ότι σε αυτή την συγκυρία πρέπει να υπάρχει ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική για τα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας.

Ο κ. Ανδρουλάκης ευχήθηκε περαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που διεγνώστηκε σήμερα θετικός στον κορωνοϊό.

Αύριο ο Μητσοτάκης ενημερώνει και τους άλλους αρχηγούς

Στις 10.00, το πρωί της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Στις 10.30, ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.
Στις 11.30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Πηγή: iefimerida.gr