Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  9:20: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 22:05

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: “Εικόνα αποδιοργάνωσης για τα δύο Νοσοκομεία του Νομού”

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: “Εικόνα αποδιοργάνωσης για τα δύο Νοσοκομεία του Νομού”

Κοινή είναι η εικόνα της αποδιοργάνωσης των δύο Νοσοκομείων του Νομού, λόγω της «κοβιντοποίησής» τους, της ανεπαρκούς στήριξης αλλά και της εξάντλησης των αντοχών του προσωπικού,  το οποίο  εδώ και 2 χρόνια κάνει υπερπροσπάθεια για να κρατήσει όρθια τη δημόσια περίθαλψη.

Σήμερα η  στελέχωση στο ΕΣΥ έχει επιδεινωθεί και οι υγειονομικοί δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας και των υπόλοιπων νοσημάτων με πολύ λιγότερες δυνάμεις (λείπουν πάνω από 10.000 εργαζόμενοι σε σύγκριση με 1 χρόνο πριν).

Σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, υποβαθμίζεται διαρκώς με μετακινήσεις προσωπικού προς το Αγρίνιο με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τμήματα  που είναι ζωτικής σημασίας για ένα περιφερειακό Νοσοκομείο.

Η πρόσφατη μετακίνηση ιατρικού προσωπικού (ακτινολόγου), σημαίνει πρακτικά τη μη λειτουργία του νέου σύγχρονου αξονικού τομογράφου, ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή είναι η τέταρτημετακίνηση το τελευταίο διάστημα!

Το πολύπαθο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναβαθμίστηκε σημαντικά, δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο με τελικό στόχο να μετατραπεί σε ένα Κέντρο Υγείας.

Αυτό βέβαια είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης, που δεν ντρέπεται να το πει δημόσια, στοχεύει στην κατάργηση Νοσοκομείων που βρίσκονται στον ίδιο Νομό, υποβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες της περιοχής.

Οι πολίτες που συνεχίζουν να εμπιστεύονται τα δημόσια Νοσοκομεία, παρά τα προβλήματα και τις παθογένειές τους, θα αντιληφθούν πολύ σύντομα ότι το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση δεν στοχεύει στην ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας αλλά στην εκχώρηση των “φιλέτων” του ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τελικά φαίνεται ότι ήταν πολύ σύντομος ο δρόμος από τα χειροκροτήματα στη στοχοποίηση του ΕΣΥ.

sinidisi.gr