Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:20: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2022 18:51

Επιβεβαιώνει η Τουρκία τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 13 Μαρτίου

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας (AKP) Ομέρ Τσελίκ σε δηλώσεις του πριν από λίγο επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι στις 13 Μαρτίου θα υπάρξει συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα από τις δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ προκύπτει ότι η τουρκική πλευρά έχει κατά νου μια εφ’ όλης της ύλης με βάση […]

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας (AKP) Ομέρ Τσελίκ σε δηλώσεις του πριν από λίγο επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι στις 13 Μαρτίου θα υπάρξει συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα από τις δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ προκύπτει ότι η τουρκική πλευρά έχει κατά νου μια εφ’ όλης της ύλης με βάση τη δική της ατζέντα συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο φάκελος Ελλάδα είναι μεγάλος» τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας αναφορά ουσιαστικά στο σύνολο των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, από τις έρευνες για το φυσικό αέριο και την υφαλοκρηπίδα μέχρι την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

«Ο φάκελος Ελλάδα είναι μεγάλος. Υπάρχουν πολλά ζητήματα, ειδικά από τις έρευνες για το φυσικό μέχρι το θέμα του Αιγαίου. Η Ελλάδα πρέπει να το καταλάβει αυτό. Είμαστε γείτονες και μπορούμε να λύσουμε αυτές τις διαφορές. Θα συζητηθούν όλα τα θέματα, από το θέμα της υφαλοκρηπίδας μέχρι τον εξοπλισμό των νησιών της» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ.

Πηγή: in.gr