Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:41: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022 12:32

Ουκρανία: Νύχτα κόλασης από τις ρωσικές επιθέσεις – Συναγερμός σε Κίεβο, Χάρκοβο και άλλες πόλεις

Μια πολύ δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι αρκετών πόλεων στην Ουκρανία καθώς εντάθηκαν οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Υπάρχουν αναφορές ότι ένας αγωγός φυσικού αερίου χτυπήθηκε στο Χάρκοβο μετά από ρωσική επίθεση, ενώ ένας τερματικός σταθμός πετρελαίου στο Βασίλκιβο, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Κίεβο, έχει επίσης τεθεί στο στόχαστρο. Η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι ο καπνός από την έκρηξη στο Χάρκοβο θα μπορούσε να προκαλέσει «περιβαλλοντική καταστροφή» και συνέστησε στους πολίτες να καλύψουν τα παράθυρά τους.

Παράλληλα το Κίεβο διέψευσε αναφορές ότι χτυπήθηκε παιδικό νοσοκομείο στο Κίεβο από ρωσικά πυρά. Ωστόσο επιβεβαιώθηκε πως ένα παιδί έξι ετών σκοτώθηκε στις μάχες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα, 13 Ουκρανοί στρατιώτες που φέρονται να σκοτώθηκαν ενώ υπερασπίζονταν ένα νησί στη Μαύρη Θάλασσα από αεροπορικό και θαλάσσιο βομβαρδισμό – φέρονται να είπαν σε πολεμικό πλοίο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού «άντε γ@@@@@ου» όταν τους ζητήθηκε να παραδοθούν – μπορεί να είναι ακόμη ζωντανοί, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, που επικαλείται ο Guardian.

Μια ουκρανική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και συντήρηση δρόμων δήλωσε ότι αφαιρεί όλες τις οδικές πινακίδες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις εισβολικές ρωσικές δυνάμεις για να βρουν τον δρόμο τους στη χώρα. Η εταιρεία, Ukravtodor, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook: «Ο εχθρός έχει κακές επικοινωνίες, δεν μπορεί να πλοηγηθεί στο έδαφος. Ας τους βοηθήσουμε να φτάσουν κατευθείαν στην κόλαση».

Πηγή: ethnos.gr