Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  3:17: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 19:10

Θ. Μωραΐτης: «Οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας αγωνίζονται για το αυτονόητο-Είμαστε στο πλευρό τους»

Σε δήλωση στήριξης προς τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας προέβη ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία του Νομού, Θάνος Μωραΐτης.

«Τα προβλήματα αγροτών και παραγωγών είναι πολυδιάστατα και πολυπαραγοντικά, με κοινό παρονομαστή την κυβερνητική αδιαφορία κι εγκληματική ολιγωρία», αναφέρει.
«Αποζημιώσεις από τις φυσικές καταστροφές που καθυστερούν, τσουχτερό τιμολόγιο ρεύματος, εκρηκτική αύξηση κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με πλήθος αδιάθετων προϊόντων κατά το προηγούμενο διάστημα, λόγω πανδημίας, το κύμα ανατιμήσεων, είναι μερικά από τα ακανθώδη προβλήματα που μαστίζουν τον κόσμο του πρωτογενούς τομέα του Νομού και που συμπιέζουν αφόρητα το εισόδημά του», προσθέτει στη συνέχεια.

Τέλος, υπογράμμισε πως «ο αγώνας των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας είναι δίκαιος» και δήλωσε πως «είμαστε αυτονόητα στο πλευρό τους και στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Ο πρωτογενής τομέας της Αιτωλοακαρνανίας υποφέρει.

Τα προβλήματα αγροτών και παραγωγών είναι πολυδιάστατα και πολυπαραγοντικά, με κοινό παρονομαστή την κυβερνητική αδιαφορία κι εγκληματική ολιγωρία. Αποζημιώσεις από τις φυσικές καταστροφές που καθυστερούν, τσουχτερό τιμολόγιο ρεύματος, εκρηκτική αύξηση κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με πλήθος αδιάθετων προϊόντων κατά το προηγούμενο διάστημα, λόγω πανδημίας, το κύμα ανατιμήσεων, είναι μερικά από τα ακανθώδη προβλήματα που μαστίζουν τον κόσμο του πρωτογενούς τομέα του Νομού και που συμπιέζουν αφόρητα το εισόδημά του.

Ο αγώνας των αγροτών του τόπου μας είναι δίκαιος.

Είμαστε αυτονόητα στο πλευρό τους και στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους, απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει ταλέντο στο να καθυστερεί, να αδιαφορεί, να εθελοτυφλεί και να κωφεύει».

agrinionews.gr