Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:49: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 22:59

Θ. Μωραΐτης: Η Κυβέρνηση ομολογεί την αποτυχία της και προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της με εκ των υστέρων μέτρα

Θάνος Μωραΐτης: «Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Ομολογεί την αποτυχία της και προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της με εκ τωνυστέρων ελέγχους και νέα μέτρα».

Στην εκπομπή «Επτά» με τη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη εμφανίστηκε σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησής του, αναφορικά με την οπαδική βία και τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ήταν τα εξής:

– Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Ομολογεί την αποτυχία της προσπαθώντας να συγκαλύψει τις ευθύνες της με εκ των υστέρων ελέγχους και νέα μέτρα.
– Τους τελευταίους μήνες υπήρχαν διάφορες συμπλοκές, ραντεβού θανάτου και άλλη μια δολοφονία, αλλά η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να τα σταματήσει εγκαίρως.
– Δεν είναι μόνο η οπαδική βία, είναι γενικότερα το φαινόμενο της βίας και πρέπει να δούμε τις κοινωνικές του προεκτάσεις.
– Το μοντέλο της συνεχούς αυστηροποίησης των ποινών και της συρρίκνωσης των δικαιωμάτων δεν είναι μια δεξιά και συντηρητική αντίληψη. Είναι μια λάθος αντίληψη η οποία όπου εφαρμόστηκε απέτυχε.
– Αυτοί που σκότωσαν τον Άλκη δεν είναι οπαδοί, είναι δολοφόνοι.
– Τον κόσμο από τα γήπεδα τον έδιωξαν οι συμπεριφορές των παραγόντων. Υπάρχει σήψη, δυσοσμία και διαπλοκή. Αυτά έκαναν το ποδόσφαιρο τον μεγάλη ασθενή του ελληνικού αθλητισμού.
– Οι οπαδοί από το μέρος του προβλήματος, μπορούν να γίνουν το μέρος της λύσης του.
– Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τα προηγούμενα χρόνια ως κυβέρνηση πήρε δραστικά μέτρα, που μείωσαν τα επεισόδια στα γήπεδα κι έβαλαν ένα πλαίσιο νομιμότητα στους συνδέσμους οπαδών με τις λέσχες φιλάθλων.
– Η πολιτεία οφείλει να δράσει. Οι διοικήσεις των ομάδων πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
– Εμείς, ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε σε έναν στρατηγικό σχεδιασμό κατά της βίας.

Ο κ. Μωραΐτης, απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, τόνισε:

«Δεν μπορούμε να ακούμε τον Πρωθυπουργό να λέει ότι η λύση είναι το εισιτήριο διαρκείας των οργανωμένων οπαδών. Θέλω να του θυμίσω ότι έχουμε ηλεκτρονικό εισιτήριο, δεν καταλαβαίνω τι εννοεί. Αυτό που επίσης δεν καταλαβαίνω είναι τα περί του βλακώδους ανταγωνισμού μεταξύ των ΠΑΕ».
Πρόσθεσε επίσης πως «υπάρχουν σκληρά συμφέροντα, σύψη και διαπλοκή επί σειρά ετών. Θα πρέπει να αποκτήσει η χώρα έναν στρατηγικό σχεδιασμό για την επόμενη δεκαετία».
«Αν κάνουμε αυτό που πρέπει, εφαρμόσουμε τους νόμους και τολμήσουμε ως χώρα όλοι οι παράγοντες που συνθέτουν αυτό το δύσκολο περιβάλλον, η κατάσταση θα αλλάξει».
«Η αστυνομία δεν έκανε σωστά τη δουλειά της. Αν είχε γίνει ο έλεγχος σε αυτές τις λέσχες φιλάθλων δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Να λογοδοτήσει η κυβέρνηση στη Βουλή για να λάβουμε απαντήσεις».

agrinionews.gr