Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:53: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 22:27

Μητσοτάκης: Χωρίς αναστολή οι ποινές για την οπαδική βία – Για τους χούλιγκαν που είναι στα κάγκελα… ξίδι

Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στο χώρο του αθλητισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, γνωστοποίησε την απόφαση να επιβάλλει είσοδο στις θύρες οργανωμένων οπαδών του ποδοσφαίρου αποκλειστικά με εισιτήρια διαρκείας. Έτσι, θα μπορούν να ταυτοποιηθούν εύκολα οι παρευρισκόμενοι σε χώρους που γίνονται επεισόδια.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού.

«Ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα, όπως όλοι οι Έλληνες από αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη. Αν δεν λύσουμε το θέμα της βίας τώρα, δεν θα το λύσουμε ποτέ. Θα σας πω πως. Μιλάμε λίγο και κάνουμε αρκετά. Η αστυνομία συνέλαβε και τους 11 φερόμενους ως εμπλεκόμενους με δεμένες δικογραφίας, μια πρώτη επιτυχία, αλλά αυτό δεν αρκεί. Εξαγγελίες την επόμενη εβδομάδα από συναρμόδια υπουργεία, θα αυστηροποιήσουμε κι άλλο και έχουμε δυνατότητες στο νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα βίας.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, πολύ εύκολες αναστολές στις ποινές οι οποίες δίνονται, αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Προτιμώ κάποιος να μην παίρνει αναστολή και να μπαίνει για λίγο μέσα παρά να παίρνει αναστολή, να είναι έξω και να κάνει το ίδιο. Θα πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν κάποιοι λίγοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα. Ξύδι! Λυπάμαι…», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ακόμα ότι οι έλεγχοι στις Λέσχες Φιλάθλων και τους Συνδέσμους θα είναι σαρωτικοί και εντατικοί.

«Οι ΠΑΕ δεν είναι αμέτοχες σε αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές Λέσχες Φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Αυτό θα αλλάξει. Παρεμβάσεις στις θύρες των οργανωμένων οπαδών να μπαίνει κανείς μόνο με διαρκείας, να ξέρουμε ποιος είναι. Τα ονομαστικά εισιτήρια υπάρχουν, το ερώτημα είναι πόσο όλα αυτά τα οποία λέμε, τηρούνται. Και η Αστυνομία παρεμβαίνει σε πολλές Λέσχες. Υπάρχει πλαίσιο για τη νόμιμη λειτουργία τους. Θα το εφαρμόσουμε. Και αν κάποιοι λίγοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα, ξύδι, λυπάμαι. Δεν είναι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι αυτοί οι Έλληνες φίλαθλοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

newsit.gr