Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:41: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2022 23:14

ΚΚΕ – Ν. Παπαναστάσης: Η κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών

ΚΚΕ – Ν. Παπαναστάσης: Η κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης έκανε την ακόλουθη δήλωση, μέσω της οποίας στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών.

Η δήλωση του κ. Παπαναστάση έχει ως εξής:

Με τις πρόσφατες εξαγγελίες του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υποτιμάει, χωρίς ίχνος ντροπής, τη νοημοσύνη των αγροτοπαραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και όλης της Ελλάδας.

Προσπαθεί, για μια φορά ακόμη να τους παραπλανήσει. Ξαναμασά τις αγροτοκτόνες προτάσεις του παρελθόντος και τις παρουσιάζει σαν δήθεν πρωτοποριακές λύσεις για την ανακούφισή τους.

Προσπαθεί μεθοδευμένα να εξαπατήσει, όλους αυτούς που απελπισμένοι παρακολουθούν την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, τις χωρίς αποζημίωση επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, τις εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά προϊόντα που επιβάλλουν τα μονοπώλια, την ευρωενωσιακή ΚΑΠ που έχει προγράψει την αγροτιά για χάρη των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, αγνοεί προκλητικά τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών, όπως αυτά εκφράζονται από τους Συλλόγους τους και τον Πανελλαδικό συντονισμό της πάλης τους.

Οι αγρότες μας διαθέτουν πλέον εμπειρία και γνωρίζουν πολύ καλά ότι το δίκιο τους θα κριθεί στα μπλόκα, που αποτελούν τη συνέχεια του αδιάκοπου αγώνα που δίνουν εδώ και μήνες, με οργανωτές τους κατά τόπους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες.

Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματά τους και συμβάλλει με τις δυνάμεις του στον πανελλαδικό συντονισμό της πάλης τους. Οι εργατοϋπάλληλοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν συμφέρον να συμπαραταχθούν σε αυτόν τον αγώνα, να αντισταθούν στην πολιτική ΕΕ – κυβερνήσεων, που εντείνει την εκμετάλλευση και την καταλήστευση του μόχθου τους από το κεφάλαιο.

sinidisi.gr