Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:36: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 23:16

Μητσοτάκης: Απέλπιδα προσπάθεια η πρόταση μομφής ΣΥΡΙΖΑ, παλεύει να μείνει δεύτερο κόμμα

Ο πρωθυπουργός απάντησε στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα – «Η συγγνώμη μου δεν έγινε αντιληπτή από εκείνους που δεν την ζήτησαν ποτέ» τόνισε – «Ούτε σήμερα βρήκατε κάτι να πείτε για τις ευθύνες της Αττικής Οδού» είπε για την πρόσφατη κακοκαιρία – «Επί των ημερών μας ο Φουρθιώτης οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη»

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας σε καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας.

«Λέγατε ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να κερδίσω εκλογές» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά για το σημείο εκείνο της ομιλίας του, που ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «τελειωμένο πολιτικά».

Παράλληλα, χαρακτήρισε την πρόταση μομφής ως μια απέλπιδα προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που «φυλλορρούν» προς άλλες πολιτικές δυνάμεις.

«Θα αποδομήσουμε τα ψέματά σας ένα-ένα» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Κάθε πρόταση και δύο ψέματα» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας του θύμισαν μία ρήση του Σαίξπηρ: «Η αλήθεια είναι σαν ένα μαλακό γάντι που φοριέται και ανάποδα». «Και η κυβέρνηση αυτό το γάντι το σηκώνει, για να απαντήσει για την πραγματική εικόνα του σήμερα και το πώς μπορεί να είναι το μέλλον της χώρας» τόνισε.

«Ακόμα και όταν επιμένετε στο αίτημά σας για εκλογές, δεν είπατε τίποτα για μία εναλλακτική πρόταση. Τι ακριβώς ζητάτε; Ποιος να προκύψει και ποιος να κυβερνήσει; Αυτός που επί 2,5 χρόνια μετά τις εκλογές δεν τόλμησε να κάνει ένα απολογιστικό συνέδριο για τα αίτια της ήττας του» σχολίασε επίσης, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να κλείσει εσωκομματικές πληγές. Παράλληλα, άφησε και πάλι έμμεσες αιχμές για τις ανθρώπινες απώλειες στο Μάτι και τη Μάνδρα, λέγοντας ότι η δική του συγγνώμη για όσα έγιναν κατά την πρόσφατη κακοκαιρία δεν έγινε αντιληπτή από αυτούς που δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε μια σύντομη αναδρομή στους 31 μήνες διακυβέρνησης ΝΔ, παρατηρώντας ότι συνοδεύτηκαν από επιτυχίες, παρά τις αντιξοότητες, τις προκλήσεις και την πανδημία. Παράλληλα, εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για ψεύτικη πραγματικότητα και τόνισε ότι η οικονομία και η κοινωνά στάθηκαν όρθιες.

Αναφορικά με τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Ελπίς», ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ελλείψεις στον συντονισμό, ωστόσο απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι επιτίθεται στην κυβέρνηση, επειδή κράτησε ανοιχτή την Αττική Οδό, όταν πέρυσι, στη «Μήδεια», κατηγορούσε την κυβέρνηση, επειδή την είχε κλείσει.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης αναγνώρισε ακόμη τις καθυστερήσεις στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, τόνισε ωστόσο ότι το 84% των ενήλικων πολιτών της χώρας είναι πλέον θωρακισμένο. Τόνισε ακόμη ότι επί ΝΔ διπλασιάστηκαν οι κλίνες ΜΕΘ, από τις 560 που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα είναι πάνω από 1.100.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι σημειώνουν ρεκόρ εικοσαετίας. Τόνισε ότι η χώρα θα κλείσει το 2021 με ανάπτυξη άνω του 7% και με μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις ανεργίας στην Ευρώπη. Κατηγόρησε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ως κυβέρνηση αύξησε όλους τους φόρους φυσικών και νομικών προσώπων.

«Πενήντα χιλιάδες άνεργοι βρήκαν δουλειά μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού έρχεται την 1η Μαΐου του 2022. Ο ΕΝΦΙΑ ήδη μειώθηκε κατά 22%. Ο μηδενικός φόρος των γονεϊκών παροχών έχει ανακουφίσει χιλιάδες νοικοκυριά. Η χώρα μας γίνεται έδρα διεθνών επιχειρηματικών κολοσσών. Κάτι πρέπει να βλέπει στη χώρα μας η Microsoft για την επένδυσή της και η Cisco με τις εκατοντάδες θέσεις υψηλής εξειδίκευσης» τόνισε ακόμη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, εστιάζοντας τόσο στη μείωση των μεταναστευτικών ροών («είναι στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δέκα ετών» είπε) όσο και στη βελτίωση των δομών.

Ακόμη, στάθηκε στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα της χώρας, τονίζοντας ότι «θωρακίζουμε τα σύνορά μας», κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στα Rafale και εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έστειλε ούτε ένα στέλεχός του στην τελετή παραλαβής των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών.

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώνοντας τον ότι το κόμμα του βρισκόταν πίσω από τις πορείες για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, την ώρα που δεν ψήφιζε στη Βουλή σημαντικά νομοσχέδια προς το συμφέρον της χώρας.

Ακόμη, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που μίλησε σήμερα στη Βουλή για τον Μένιο Φουρθιώτη: «Αφιερώσατε το 1/3 της ομιλίας σας στον κ. Φουρθιώτη. Πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο, ο οποίος μεγαλούργησε επί δικών σας ημερών και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη επί των δικών μας ημερών. Γι’ αυτό την κάνατε την πρόταση δυσπιστίας, ε; Για τον κύριο Φουρθιώτη. Είναι τόσο σημαντικός στο πολιτικό στερέωμα. Κανένας άλλος αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν έκανε ούτε μία αναφορά στον Φουρθιώτη. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε; Πόσο πιο απελπισμένος θα γίνετε;».

Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενέπλεξε στη σκευωρία Novartis, την οποία χαρακτήρισε την αθλιότερη σκευωρία από καταβολής του ελληνικού κράτους.

Κριτική ο πρωθυπουργός άσκησε και στο ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι συντάχθηκε πλήρως με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα μπορείτε να μένετε για πολύ στον εξώστη, με συνεντεύξεις ασάφειας» του νέου αρχηγού σας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 23:25