Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:41: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 19:25

Βουλή: Συναγερμός για επίθεση από χάκερς – Παραβιάστηκαν 60 λογαριασμοί e-mails

Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους

Στόχος επίθεσης απο χάκερς εγινε η Βουλη των Ελλήνων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να παραβιαστούν περίπου 60 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτών.

Σύμφωνα με ενημερωση η επίθεση έγινε χθες το μεσημέρι. Η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP».

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρμοδια υπηρεσία της Βουλής προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή «έκλεισε» ολα τα ηλεκτρονικά συστήματα ενω σε συνεργασία με την Διωξη Ηλεκτρονικουυ εγκλήματος ερευνούν το μέγεθος της έκθεσης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι χάκερς κατάφεραν να παραβιάσουν περίπου 60 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτων.

Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό.

protothema.gr