Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:15: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 19:40

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η 24χρονη – «Δεν είχα τη δύναμη να το αποτρέψω” (βίντεο)

Συγκλονίζει η 24χρονη Γεωργία Μπίκα που κατήγγειλε το βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, την Πρωτοχρονιά.

Η νεαρή γυναίκα μίλησε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για τα όσα θυμάται ότι συνέβησαν το μοιραίο βράδυ.

«Στο δωμάτιο θυμάμαι δυο άτομα. Έχω εικόνα από αυτήν την κατάσταση από τον έναν άνθρωπο την στιγμή που είμαι εγώ στο κρεβάτι και πάει να ξεκουμπώσει το παντελόνι του. Και ήταν από πάνω μου. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Δεν είχα καμία απολύτως συνείδηση. Για κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συναινούσα ποτέ αλλά δεν είχα και τη δύναμη να το αποτρέψω. Αυτό το θυμάμαι πολύ καλά» ανέφερε αρχικά.

«Ξύπνησα στις 11 παρά και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω το κινητό μου και είχα ένα μήνυμα από τον άνθρωπο που με κάλεσε στο ξενοδοχείο. Δεν είχα συνειδητοποιήσει που είμαι. Δεν είχα ακόμα κανέναν έλεγχο. Έτσι όπως σηκώθηκα είδα κάτω το εσώρουχο μου. Ήμουν αδιάθετη και δεν καταλάβαινα γιατί έλειπε το εσώρουχο μου. Γυρνάω στο δωμάτιο να το δω και είδα αντρικά ρούχα, κάλτσες, χάπια, μια βαλίτσα. Δεν ήταν κανένας άλλος στο δωμάτιο. Πήρα τηλέφωνο τον φίλο μου και τον ρώτησα τι δουλειά έχω εγώ σε αυτό το δωμάτιο. Και μου είπε να ηρεμήσω και να φύγω από εκεί για να μην με ενοχλήσουν» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

«Ταράχτηκα, άρχισα να κλαίω και να φωνάζω. Πήρα τηλέφωνο έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να με βοηθήσει σε αυτήν την κατάσταση. Ντρεπόμουν γιατί συνειδητοποίησα ότι μπορεί να έπεσα θύμα βιασμού» είπε η 24χρονη και ανέφερε πως το τηλεφώνημα ήταν στον εργοδότη της.

«Είχα φτάσει σε ένα σημείο το οποίο ήμουν λιπόθυμη. Ήμουν ένας άνθρωπος μη λειτουργικός, χωρίς συνείδηση. Δεν μπορούσα να συναινέσω ή να αποτρέψω κάτι» απάντησε η 24χρονη σε ερώτηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αν υπάρχει περίπτωση να συναίνεσε στην πράξη και να μην το θυμάται.

«Επέλεξα να πάω σε ένα πάρτι. Δεν πήγα στο πάρτι για να βιαστώ. Πήγα γιατί ήταν μια μέρα που ήταν δύσκολη για μένα να πάω στο σπίτι μου και να ξέρω ότι όλοι είναι με την οικογένεια τους και διασκεδάζουν. Θυμάμαι πριν πάω, η φίλη μου μου έλεγε να μην πάω και να μην πιω άλλο. Και της έλεγα: “Σε παρακαλώ πολύ, είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μένα και δεν θέλω να πάω σπίτι. Εσύ έχεις τη μητέρα σου και τον πατέρα σου”» εξομολογήθηκε η 24χρονη.

Η κοπέλα από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι κάτι της έριξαν στο ποτό της προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις της. Εάν τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιωθούν αυτό σημαίνει ότι η κατηγορία μπορεί να αναβαθμιστεί σε βιασμό και πιθανόν σε ομαδικό βιασμό, καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιοι προσπάθησαν να την παραλύσουν προκειμένου να ασελγήσουν πάνω της.

Ειδικότερα η 24χρονη έχει καταθέσει ότι αναγνώρισε δύο άτομα και είπε ότι θυμάται ακόμα ένα άτομο να υπάρχει στο δωμάτιο. Με το δεδομένο των τοξικολογικών εξετάσεων τόσο ο 27χρονος θα κληθεί ξανά να καταθέσει όσο και ο δεύτερος που κατονόμασε η κοπέλα, ενώ το στοιχείο αυτό μπορεί να αναβαθμίσει την κατηγορία για ομαδικό βιασμό, που επισύρει ποινή ισοβίων. Την ίδια στιγμή τα νέα δεδομένα φωτίζουν και την παράλληλη έρευνα για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας.

«Οι γυναίκες να μιλούν στις Αρχές»

«Είναι απορίας άξιο πώς ξεφυτρώνουν ανθρωπόμορφα τέρατα παντού. Όλες οι γυναίκες, θα πρέπει να δηλώνουν το παραμικρό στις αστυνομικές αρχές για να γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις. Να τους προλαβαίνουμε. Για την υπόθεση υπάρχει ακόμα έρευνα, ψάχνουμε να βρούμε ποιοι συμμετείχαν στην αποτρόπαια πράξη και κακοποίησαν το θύμα», είπε στo MEGA σχετικά με την υπόθεση ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Το κύκλωμα φαίνεται να λειτουργούσε παντού, και σε νησιά, είχαμε και στο παρελθόν πάρτι με ανθρώπους από τα Αραβικά Εμιράτα που έρχονταν στη χώρα μας για το σκοπό αυτό», σημείωσε. «Κάθε πράξη βίας που αντίκειται στην επιθυμία κάποιου, αποτελεί βίαια και εγκληματική πράξη», τόνισε ακόμα ο κ. Μπαλάσκας.

Πηγή: eleftherostypos.gr