Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:39: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 19:11

Γ.Βαρεμένος για το «Μακεδονικό»: Ο «πατριωτισμός» κράτησε τρία χρόνια !

Ο “πατριωτισμός” κράτησε τρία χρόνια !

του Γιώργου Βαρεμένου*

Ο Κυρ. Μητσοτάκης πήγε στην εκκλησία, άναψε κεράκι και, μέσα στην κατάνυξη και την ενδοσκόπηση, συνειδητοποίησε ότι ήλθε η ώρα να το εξομολογηθεί στον Νίκο Χατζηνικολάου: «Εγώ δεν ήμουν κατά του ονόματος Βόρεια Μακεδονία» είπε, χωρίς ούτε στο ελάχιστο να κοκκινίσει κάτω από την παχειά στρώση μακιγιάζ. Πιο κυνικός και υποκριτής πεθαίνεις! Δυστυχώς, αυτό δεν είναι το χειρότερο και περιττεύει η απάντηση στο ερώτημα: «Και τότε γιατί μας έριξες στον όχλο με την  ρετσινιά του προδότη;»

Το χειρότερο είναι η ουσία της υπόθεσης. Αδράνησε και άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν στην γειτονική χώρα ερήμην της Ελλάδας, μέχρι να ωριμάσει ο χρόνος για να το ξεφουρνίσει. Την ώρα ή λίγο πριν την μεγάλη εξομολόγηση, διάβασα στην “Καθημερινή” (ναι, στην “Καθημερινή”, σας το εξομολογούμαι ειλικρινώς) ρεπορτάζ-ανάλυση για τις από Βορράν εξελίξεις. Ο Ζάεφ, λέει, είχε δίκηο για το μεγάλο του παράπονο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άλλους συμμάχους, αλλά δεν είχε το σθένος να επιμείνει στην θέση του. Κάτι, δηλαδή, σαν ρίψασπις!

Το ακόμη αποκρουστικότερο είναι ότι, με την ευκαιρία της επανάκαμψης του VMRO, επελαύνει, έτοιμος να παίξει ρόλο ρυθμιστή στην μέχρι τώρα αναθεματισμένη και αφορεσμένη από πλήθος Ελλήνων εκκλησιαστικών παραγόντων Βόρεια Μακεδονία, ποιός λέτε; Ο Όρμπαν!  Δεν έφθανε ο πολιορκητικός επεκτατισμός της Τουρκίας, αυτός που έλειπε ήταν ο, ομοϊδεάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, που περιθάλπει τον φυγάδα Γκρουέφσκι και τώρα ήλθε η ώρα να εισπράξει την ευγνωμοσύνη εκείνου που κινδύνευε να δικασθεί στα Σκόπια για οικονομικά σκάνδαλα. Η εφημερίδα παραλείπει βέβαια να τονίσει ότι πρόκειται για μία ακόμη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ιδίου προσωπικά. Αφήνει όμως να αχνοφαίνεται μία ελπίδα: να πιέσουν οι δυτικοί το  VMRO και τον ηγέτη του να κάνουν μία θεαματική μεταστροφή και να πάρουν πίσω όλα όσα κραύγαζαν μέχρι να φθείρουν και να απομακρύνουν τον Ζάεφ. Άλλωστε, το παράδειγμα της μεγάλης μεταστροφής το έχει ολοζώντανο στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη. Γι’ αυτό υπάρχουν οι μεγάλοι ηγέτες: για να δίνουν το καλό παράδειγμα.

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 533 φορές