Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:41: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 08 Ιανουαρίου 2022 19:34

Μητσοτάκης: Διαμορφώνεται δυναμική για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Διαμορφώνεται δυναμική για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Telegraph, με αφορμή τον επαναπατρισμό ενός σημαντικού θραύσματος από μουσείο της Σικελίας

Για μια νέα δυναμική που διαμορφώνεται, ώστε η Μεγάλη Βρετανία να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Telegraph, με αφορμή τον επαναπατρισμό ενός σημαντικού θραύσματος από μουσείο της Σικελίας στο Μουσείο της Ακρόπολης, υποστήριξε ότι “η Ελλάδα συνθέτει το παζλ και η συμφωνία που συνήφθη με το ιταλικό μουσείο θα μπορούσε να αποτελέσει προσχέδιο για μία συμφωνία και με τη Βρετανία”.

“Αυτό είναι ένα σημαντικό θραύσμα γιατί είναι αρκετά μεγάλο, είναι μέρος της ζωφόρου που απεικονίζει τους θεούς. Βρίσκεται στη Σικελία για σχεδόν δύο αιώνες και αυτό που είναι σημαντικό είναι η συμφωνία, όχι ως δάνειο, αλλά ως κατάθεση για οκτώ χρόνια με την προοπτική να παραμείνει επ’ αόριστον”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

“Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά τη σύνθεση του παζλ, περιλαμβάνει πολλά μουσεία, όχι μόνο το Βρετανικό Μουσείο”, υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης.

thebest.gr