Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:06: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 14:48

Φεύγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει την πανδημία με πολιτική ελαφρότητα

Κάποια στιγμή, επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσει να γκρινιάζει συνεχώς για τα πάντα, να παρατηρήσει τι συμβαίνει γύρω μας, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας την οποία έως σήμερα αντιμετωπίζει με πολιτική ελαφρότητα. Αυτό υποστήριξε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FLASH 99.4, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Όπως τόνισε ο κ. Φεύγας, η κυβέρνηση, από το καλοκαίρι έχει διαμηνύσει προς όλους ότι έχει επιλέξει να κυλήσειη κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα, χωρίς lockdown και με βάση αυτό, λαμβάνει τις αποφάσεις της. Με γνώμονα αυτό, αλλά και τα επιδημιολογικά δεδομένα όσον αφορά τη χαμηλή διασπορά του κορονοιού εντός των σχολικών μονάδων έλαβε και την απόφαση να ανοίξει τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Κάτι που αποφάσισε άλλωστε το σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών. Όπως ανέφερε ο κ. Φεύγας, έχει αποδειχτεί ότι εντός των σχολικών μονάδων, υπάρχει μικρή διασπορά του ιού, διότι όλοι, καθηγητές – μαθητές τηρούν ευλαβικά τα μέτρα, τα οποία, με τη βοήθεια και του εκτεταμένου testing, δημιουργούν ένα σχολικό περιβάλλον, αρκετά ασφαλές.

Ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε ότι η μετάλλαξη Ο διαδίδεται γρηγορότερα, έχει όμως, χαμηλότερο επίπεδο νοσηρότητας. Για τους εμβολιασμένους πολίτες, το επίπεδο αυτό, είναι ακόμα πιο χαμηλό. Για τον λόγο αυτό, εξακολουθούμε και καλούμε τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν. Ειδικά οι γονείς, άφοβα να εμβολιάσουν τα παιδιά τους για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία, είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: «Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία του κόσμου. Είμαι κι εγώ γονιός και το δικό μου παιδί τη Δευτέρα θα πάει σχολείο. Οι αποφάσεις ωστόσο που λαμβάνει η κυβέρνηση, βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και σε δεδομένα που έχουν εφαρμοστεί στην πράξη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Φεύγας τόνισε ότι τα πολλά κρούσματα, είναι λογικό να επηρεάζουν τη λειτουργία του κράτους. Όπως τόνισε όμως, υπάρχει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να το αντιμετωπίσουμε. Όσον αφορά τον τομέα της υγείας επεσήμανε ότι υπάρχει σε εξέλιξη ένα σχέδιο επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών. Όλοι θα πρέπει να λάβουν υπόψιν το συλλογικό καλό και με βάση αυτό να λειτουργήσουν για ένα μικρό διάστημα και όσο χρειαστεί να ξεπεραστεί η κρίση αυτή.

Ακούστε τη συνέντευξη:

sinidisi.gr