Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:04: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 09:51

Σε αχαρτογράφητα ύδατα το 2022

Η Επιτελική Ομάδα της ΕΛ.ΑΝΤ.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΝΤ.

Ο καινούργιος χρόνος βρίσκει τους Έλληνες αντιμέτωπους με τη σύγχυση, το φόβο, την ανασφάλεια, την οικονομική αβεβαιότητα, τη διαχρονική τουρκική απειλή και κυρίως την έλλειψη οράματος για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη καλλιέργησε τον τρόμο, δίχασε την κοινωνία, συσσώρευσε οικονομικά ερείπια και τελικά, μετά από δύο χρόνια, αποδείχτηκε τελείως αναποτελεσματική. Παρά τα lockdown, τους κάθε είδους περιορισμούς, τα πρόστιμα, την καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων και τα εμβόλια (το 80% των ενηλίκων είναι εμβολιασμένοι), ο κοροναϊός μεταλλάσσεται και επελαύνει.

Η κυβέρνηση, τα δύο προηγούμενα χρόνια, δε φρόντισε: α) Να αναβαθμίσει την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. β) Να ενισχύσει το ΕΣΥ και όχι να έχει θέσει σε διαθεσιμότητα περίπου 6.000 υγειονομικούς που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν. Τώρα εμφανίζονται εκατοντάδες υγειονομικοί,  πλήρως εμβολιασμένοι, να νοσούν και να απέχουν από τις θέσεις τους στα νοσοκομεία. γ) Να αυξήσει τις ΜΕΘ (υπάρχουν, σ’ όλη την επικράτεια, μόνο 1.300 κλίνες για Covid και non-Covid περιστατικά, ενώ απαιτούνται πάνω από 2.000). δ) Να προσλάβει μόνιμο υγειονομικό προσωπικό και ε) Να εισάγει εγκαίρως ικανές ποσότητες φαρμάκων (όχι μόνο 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων).

Η κυβέρνηση νόμιζε ότι η πανδημία θα ήταν προσωρινή και δεν απαιτούντο σημαντικοί χρηματικοί πόροι. Θεώρησε ότι τα εμβόλια είναι πανάκεια. Μόνο που και οι εμβολιασμένοι μολύνονται από τον ιό, γίνονται φορείς του, τον μεταδίδουν στην κοινότητα και νοσούν. Ορισμένοι μάλιστα νοσούν βαριά και κάποιοι καταλήγουν. Οι περιπτώσεις αυτές αποσιωπούνται από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν το κυβερνητικό αφήγημα και αναφέρονται καθημερινά μόνο σε περιστατικά ανεμβολίαστων.

Η κυβέρνηση και οι «ακαταδίωκτοι» εμπειρογνώμονες δεν μας είπαν όλη την αλήθεια και έχασαν την αξιοπιστία τους. Με την προπαγάνδα και με αστυνομικά αντί για υγειονομικά μέτρα, προσπάθησαν να επιβάλλουν στους πολίτες τον εμβολιασμό, με δέλεαρ να ανακτήσουν την ελευθερία τους («Επιχείρηση Ελευθερία»). Ένα είναι βέβαιο, ότι τα υπάρχοντα σήμερα γονιδιακά εμβόλια, πέρα από τις παρενέργειές τους και τις μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις τους στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό και κυκλοφορικό σύστημα, δεν μπορούν να δημιουργήσουν κανένα «τείχος ανοσίας», όπως τα κλασικά εμβόλια που όλοι έχουμε κάνει από την παιδική ηλικία.

Η κυβερνητική προπαγάνδα εξακολουθεί να θεωρεί όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν ως την κύρια αιτία για την αποτυχία της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Στο τέλος του 2020 η κυβέρνηση ανακήρυξε το τέλος της πανδημίας, θεωρώντας ότι τα άρτι, τότε, αφιχθέντα εμβόλια θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον ιό. Το Μάϊο του 2021 ο Κ. Μητσοτάκης διακήρυξε ότι «διανύουμε το τελευταίο μίλι της πανδημίας». Στο φετινό πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του η αισιοδοξία του μετατέθηκε για την Άνοιξη του 2022. Τότε, πιθανώς, θα διακηρύξουν, για οικονομικούς λόγους (τουρισμός), ότι είμαστε Covid-free χώρα, αδιαφορώντας για τις υγειονομικές επιπτώσεις το προσεχές φθινόπωρο, όπως έκαναν τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι η μετάλλαξη «Ο» του SARS-CoV-2 θα είναι η τελευταία και γι’ αυτό ως κράτος, ως κοινωνία, ως πολίτες πρέπει να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα. Παρά τις φρούδες ελπίδες που συστηματικά καλλιεργεί η κυβέρνηση, η «κανονικότητα» του αύριο δε θα έχει σχέση με αυτή του χθες.

Η ενεργειακή φτώχεια.

Ως συνέπεια της πανδημίας – παγκόσμια ύφεση αρχικά και στη συνέχεια επανεκκίνηση της οικονομίας – αλλά, ιδιαίτερα της ανορθολογικής πολιτικής επιλογής για τη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση», υπήρξε εκτόξευση των τιμών της ενέργειας.

Η κλιματική αλλαγή είναι υπαρκτή, συμβαίνει εδώ και εκατομμύρια χρόνια και οφείλεται στη δραστηριότητα της επιφάνειας του Ήλιου. Το κλίμα στη Γη μεταβαλλόταν όταν δεν υπήρχαν ακόμα άνθρωποι στον Πλανήτη. Γι’ αυτό υπήρξαν οι περίοδοι των παγετώνων που ακολουθούντο από θερμές περιόδους. Η θεωρία ότι η κλιματική αλλαγή οφείλεται στις ανθρώπινες δραστηριότητες και ιδιαίτερα στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) είναι μια απάτη που κρύβει τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα όσων παράγουν τον εξοπλισμό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Εξ’ άλλου το CO2 είναι αυτό που εξασφαλίζει την ύπαρξη των φυτών και άρα της ζωής στη Γη.

Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, έχοντας υιοθετήσει το κυρίαρχο αφήγημα των εκπροσώπων της παγκοσμιοποίησης περί «ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής», δρομολόγησε το εσπευσμένο κλείσιμο των λιγνιτικών εργοστασίων της ΔΕΗ και αντικατάστασής τους με εισαγόμενες ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Μόνο που οι ανεμογεννήτριες δεν παράγουν όταν οι άνεμοι είναι ασθενείς ούτε τα φωτοβολταϊκά κατά τις βραδινές ώρες ή όταν έχει συννεφιά, ενώ το ρεύμα δεν αποθηκεύεται.

Τέσσερα λιγνιτικά εργοστάσια έκλεισαν (αποσύρθηκαν) το 2020, ακολούθησαν άλλα δύο το 2021 και προβλέπεται να κλείσουν άλλα πέντε εφέτος και τρία το 2023. Έτσι η Ελλάδα αποστερείται από τη μοναδική εγχώρια πηγή ενέργειας και παράλληλα καταστρέφει εύφορη γεωργική γη, βοσκοτόπους και δάση για να εγκαταστήσει τις ΑΠΕ, που παράγουν πολύ ακριβότερο ρεύμα, λόγω του υψηλού κόστους της επένδυσης. Παράλληλα, επειδή οι ΑΠΕ δεν έχουν σταθερή απόδοση, το έλλειμμα θα καλύπτεται από νέες μονάδες με εισαγόμενο φυσικό αέριο, που επίσης εκπέμπουν CO2. Σημειώνεται ότι το 70% του φυσικού αερίου εισάγεται μέσω Τουρκίας (Ρωσικό και Αζέρικο αέριο), με ό,τι αυτό σημαίνει για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας. Επίσης εισαγωγές ρεύματος γίνονται από την Αλβανία και τα Σκόπια που το παράγουν από λιγνίτες (δεν πληρώνουν ρήτρα παραγωγής CO2 διότι είναι εκτός ΕΕ) και από τη Βουλγαρία που παράγει από πυρηνική μονάδα.

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά εγκαταλείψει την αξιοποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων, ιδιαίτερα νοτιοδυτικά της Κρήτης, λόγω της ιδεοληπτικής εμμονής της στην «πράσινη μετάβαση» προκαλώντας τεράστια οικονομική απώλεια την οποία πληρώνουν ήδη οι έλληνες πολίτες με τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Η τουρκική απειλή

Παρά την προσωρινή ύφεση επί του πεδίου – η ρητορική επιθετικότητα συνεχίζεται – η τουρκική απειλή για τον Ελληνισμό είναι διαχρονική και απέραντη, στη Θράκη, στα νησιά του Αιγαίου, στην ημικατεχόμενη Κύπρο. Η νεοοθωμανική Τουρκία επιδιώκει να καταστήσει την Ελλάδα γεωπολιτικό δορυφόρο της και να ελέγξει το σύνολο της Κύπρου. Απειλεί με casus belli αν επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατά μας στα 12 ν.μ. Διεκδικεί το μισό Αιγαίο. Θεωρεί ότι τα νησιά δεν έχουν ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα και άρα η «Γαλάζια Πατρίδα» επεκτείνεται σ’ όλη την υπόλοιπη θαλάσσια έκταση πέραν των σημερινών 6 ν.μ. ( π.χ. Τουρκολιβυκό Μνημόνιο). Απαιτεί την αποστρατικοποίηση των νησιών του Α. Αιγαίου, δηλαδή, να στερηθεί η Ελλάδα το δικαίωμα της αυτοάμυνας.

Οι πολιτικές ηγεσίες σε Αθήνα και Λευκωσία, φοβικές και εξαρτημένες από ξένα κέντρα, αδυνατούν να χαράξουν μια μακροπρόθεσμη υψηλή εθνική στρατηγική για την επιβίωση του Έθνους. Απέναντι στα μεγέθη της Τουρκίας και στους υπερεξοπλισμούς της, μόλις πέρυσι αποφασίστηκε η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων με την αγορά ορισμένων οπλικών συστημάτων (Rafale, Belharra κλπ) ύστερα από μια δεκαπενταετία αδράνειας λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων για την, κατά προτεραιότητα, εξυπηρέτηση του χρέους.

Η αγορά των οπλικών συστημάτων και η ελληνογαλλική Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνδρομής είναι βήματα προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά, δεν αρκούν. Χρειάζεται η ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας που σε μεγάλο βαθμό έχει απαξιωθεί και εκποιηθεί σε ξένους. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκτήσει ποσοτικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας, επιβάλλεται όμως να αποκτήσει τεχνολογικό πλεονέκτημα αν επιθυμεί να επιβιώσει.

Παράλληλα, η χώρα μας πρέπει να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις υβριδικές επιχειρήσεις της Τουρκίας που με την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών επιχειρεί να μεταβάλλει την πληθυσμιακή σύνθεση του ελληνικού χώρου. Επιχειρεί να δημιουργήσει προοδευτικά μια μεγάλη μουσουλμανική μειονότητα που θα διασπάσει την εθνική συνοχή, καθιστώντας την πατρίδα μας μια πολυπολιτισμική κοινωνία που δε θα έχει κοινά χαρακτηριστικά και αξίες να υπερασπιστεί. Το θέμα λαμβάνει ακόμη πιο απειλητικές διαστάσεις λόγω της δημογραφικής συρρίκνωσης του ελληνικού πληθυσμού. Από το 2011 οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, ενώ περίπου 500.000 Έλληνες μετανάστευσαν την περίοδο των μνημονίων.

Ο οικονομικός Αρμαγεδδών    

Η πανδημία ήρθε να ολοκληρώσει την οικονομική καταστροφή που προκάλεσαν τα τρία μνημόνια, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την αύξηση του ΑΕΠ το 2021, μόνο που αυτή αναπληρώνει ένα μέρος μόνο από τη μείωση του 2020, με αντίτιμο την υπερχρέωση της χώρας και τη μεγαλύτερη εξάρτησή της από τους ξένους δανειστές. Το ΑΕΠ το 2021 είναι μειωμένο κατά περίπου 60 δις ή 25% σε σχέση με αυτό του 2009, πριν τα μνημόνια.

Η πανδημία ανέδειξε τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας που χαρακτηρίζονται από έναν υπερμεγέθη τομέα υπηρεσιών, με προεξάρχοντα τον τουρισμό και με συρρικνωμένη την αγροτική και βιομηχανική παραγωγή. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα βελτιώσει τα εισοδήματα, θα μειώσει την ανεργία και θα περιορίσει το έλλειμμα στο εξωτερικό εμπορικό ισοζύγιο. Απαιτείται η πραγματοποίηση επενδύσεων στον αγροτικό τομέα και στη βιοτεχνία – βιομηχανία που θα χρηματοδοτούνται κυρίως από εγχώριους πόρους και όχι από νέα ευρω-δάνεια, που ακόμη και όταν δίνονται (π.χ. Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ) δίνονται με προϋποθέσεις για το πού θα χρησιμοποιηθούν (π.χ. πράσινη μετάβαση).

Το 2002 με την είσοδο στην Ευρωζώνη η χώρα μας παραχώρησε τη νομισματική ανεξαρτησία της στη Φρανκφούρτη (ΕΚΤ) και μετέτρεψε το τότε δραχμικό χρέος της (το 75% του συνολικού) σε ευρώ, δηλαδή, σε συνάλλαγμα αφού της απαγορεύεται η έκδοση ευρώ. Οκτώ χρόνια μετά χρεοκόπησε και υποχρεώθηκε να υπογράψει τα μνημόνια. Το συναλλαγματικό χρέος εξακολούθησε να αυξάνεται παρά την άγρια λιτότητα, την αύξηση των φόρων, την περικοπή μισθών και συντάξεων, το «κούρεμα» των ομολόγων (PSI) το 2012 και την εκποίηση στρατηγικών υποδομών και επιχειρήσεων στους δανειστές.

Η αύξηση των τιμών της ενέργειας και η αναταραχή στις εφοδιαστικές αλυσίδες που προκάλεσε η πανδημία έχουν ως αποτέλεσμα την εκτόξευση του πληθωρισμού διεθνώς. Στην Ελλάδα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή σημείωσε τον περασμένο Νοέμβριο ετήσιο ρυθμό αύξησης 4,8% και αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική πορεία του τους επόμενους μήνες. Όλα ακριβαίνουν από τα τρόφιμα μέχρι τα βιομηχανικά προϊόντα. Αυτό φτωχοποιεί περαιτέρω κυρίως τους μισθωτούς και συνταξιούχους, που μέσα στην Ευρωζώνη δεν μπορούν να αναμένουν ουσιαστική βελτίωση των εισοδημάτων τους.

Πορεία σε αχαρτογράφητα ύδατα

Όλα τα ανωτέρω προβλήματα, σε συνάρτηση με πολλά άλλα, θέτουν τον Ελληνισμό μπροστά σε μια επικίνδυνη και αδιέξοδη πορεία σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και αξιακό επίπεδο. Πορευόμαστε σε αχαρτογράφητα ύδατα. Διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξή μας μέσα στον σημερινό άναρχο και πολυπολικό κόσμο, όπου λαμβάνει χώρα μια μεγάλη ανακατανομή ισχύος.

Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, εξαρτημένο από ξένα κέντρα, είναι ανίκανο να χαράξει μια συνολική στρατηγική για την προάσπιση των ζωτικών εθνικών συμφερόντων. Από την πλευρά τους, οι γνήσιες πατριωτικές δυνάμεις βρίσκονται διασπασμένες και σε απόλυτη σύγχυση, εγκλωβισμένες σε ιδεολογήματα άλλων εποχών και χωρισμένες σε «δεξιούς» και «αριστερούς», αδυνατούν να κατανοήσουν τι πραγματικά συμβαίνει και γιατί συμβαίνει.

Διακόσια χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821, η Ελλάδα βρίσκεται υπό καθεστώς «αφανούς» κατοχής που εδράζεται στο δυσθεώρητο συναλλαγματικό χρέος, το οποίο έχει συσσωρευτεί από την εποχή της εισόδου στο ευρώ. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις πρέπει να έχουν την έγκριση των Βρυξελλών, του Βερολίνου και της Φρανκφούρτης. Το βασικό ζητούμενο σήμερα είναι η αποκατάσταση στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό της εθνικής κυριαρχίας.

Η Ελληνική Αντίσταση (ΕΛ.ΑΝΤ.) επιδιώκει την ενότητα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, ανεξάρτητα κομματικής προέλευσης και την ενότητα των πατριωτικών κινήσεων και οργανώσεων στη βάση ενός ολιστικού αξιόπιστου – ρεαλιστικού σχεδίου για την υλοποίηση μιας εθνοκεντρικής πολιτικής, ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και τον ιδεολογικό μανδύα της, τον εθνομηδενισμό, που αποσκοπεί στη διάλυση του έθνους-κράτους. Ως πρώτο βήμα για το σκοπό αυτό απαιτείται η συγκρότηση ενός ομοιογενούς ηγετικού πυρήνα που θα δώσει όραμα στο Έθνος.

Καλή χρονιά Έλληνες. Το πόσο καλή θα είναι, εξαρτάται από το πόσο αποφασιστικά θα δράσουμε όλοι. Το αύριο είναι στα χέρια του καθενός μας.

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

Διαβάστηκε 831 φορές