Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:58: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2022 18:35

2022: Μια κρίσιμη χρονιά για τη χώρα - Έρχονται εξελίξεις με κυβέρνηση εθνικής «σωτηρίας» και στο βάθος... εκλογές

Βρισκόμαστε εδώ και λίγες ώρες στο 2022, μια χρονιά που όπως όλα δείχνουν θα είναι κρίσιμη για το μέλλον της χώρας. 

Όπως αρέσκονται να λένε οι κυβερνώντες αυτού του τόπου οι επόμενοι 3-4 μήνες είναι κρίσιμοι για την Ελλάδα, καθώς θα έχουν έντονες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες θα οδηγούνται κυρίως από το μέτωπο της πανδημίας, αλλά και από το «τσουνάμι» ακρίβειας που «χτυπά» την αγορά. 

Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές και ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, όμως οι αποφάσεις που έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες και αναμένεται να πάρει μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο κύμα αντίδρασης στην κοινωνία. 

Ήδη η κοινωνία «βράζει» με την κυβέρνηση, λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού, τον διαχωρισμό ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, την καταστροφή που έχει υποστεί η Ελλάδα από την πανδημία με πάνω από 20.000 νεκρούς, αλλά και τις αποφάσεις για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων που έχουν οδηγήσει στην ραγδαία αύξηση των τιμών του ρεύματος και άρα σχεδόν όλων των προϊόντων. 

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη έχει μια σημαντική... επιτυχία και αυτή είναι ο έλεγχος των συστημικών ΜΜΕ, αλλά και των δημοσκοπήσεων, έτσι αρκετός κόσμος συνεχίζει να πιστεύει ότι τα πάντα... βαίνουν καλώς, ενώ πολλοί είναι αυτοί που πίστεψαν στο αφήγημα της δήθεν «ελευθερίας» και ακόμα αρνούνται να κατανοήσουν ότι εξαπατήθηκαν, αλλά κάποια στιγμή και αυτοί θα το καταλάβουν και τότε τίποτα η κυβέρνηση θα βρεθεί σε αδιέξοδο. 

Στο Μαξίμου βεβαίως δεν θέλουν να φτάσουν σε αυτό το σημείο, καθώς γνωρίζουν ότι μετά η ΝΔ θα υποστεί την καταστροφή που είχε υποστεί και το ΠΑΣΟΚ μετά το Μνημόνιο και προσπαθούν όσο είναι δυνατόν να περιορίσουν την βέβαιη ζημιά που θα υποστούν, ενώ παράλληλα υπάρχει ένα νέο πρόσωπο στην πολιτική ζωή του τόπου, ο Ν.Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι διαθέσιμος να πάρει τους ψηφοφόρους που θα χάσει η ΝΔ.

Σίγουρη η συγκυβέρνηση -«Βλέπουμε» για εκλογές 

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα η επόμενη κυβέρνηση της χώρας θα αποτελείται από τρία κόμματα (λογικά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ), αυτό που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί είναι το πώς θα δημιουργηθεί αυτή η κυβέρνηση. 

Στο Μαξίμου φέρεται να έχουν βγάλει από το «συρτάρι» την εναλλακτική της κυβέρνησης εθνικής «σωτηρίας», ώστε και τα τρία κόμματα να μοιραστούν την ζημία για τις αποφάσεις που θα παρθούν (λογικά θα επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλους), ενώ ακούγονται και υποψήφιοι για πρωθυπουργό «στιλ Παπαδήμου», δηλαδή ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής το οποίο επί της ουσίας θα λάβει αυτές τις αποφάσεις. 

Το pronews.gr σας αποκάλυψε ότι τις τελευταίες ημέρες (λόγω Ανδρουλάκη) παίρνει «πόντους» ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ήδη στο Μαξίμου είχαν μια λίστα με υποψηφίους με τον Μαργαρίτη Σχοινά να είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας. 

Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα οδηγηθούμε σε μια συγκυβέρνηση των τριών, χωρίς όμως να γίνουν εκλογές. Όταν τελικά περάσουν οι «φουρτούνες» (δηλαδή το καλοκαίρι) θα υπάρξουν και εκλογές.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί πάντως είναι ότι ήδη υποψήφιοι βουλευτές έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζονται για εκλογές, το μόνο βέβαιο είναι ότι είτε γίνουν εκλογές μέσα στο 2022, είτε όχι οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν πολλά για το μέλλον της πατρίδας μας.

pronews.gr

Διαβάστηκε 617 φορές