Τρίτη, 18η Ιανουαρίου 2022  9:37: πμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

Χονδρικό Εμπόριο "Μανίκας Κωνσταντίνος" Εξυπηρέτηση και Ποιότητα σε Τέσσερις Νομούς

Ιαν 03, 2021
Η επιχείρηση Χονδρικού Εμπορίου και Διανομών του κου Μανίκα Κωνσταντίνου, έχει έδρα στο Αγιο…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Ιανουάριος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 19:24

Αφαιρούν την αναγραφή φύλου στις ταυτότητες στο Βέλγιο - Επελαύνει η «Νέα Κανονικότητα» στην ΕΕ

μοιραστείτε το άρθρο αυτό με τους φίλους σας

Μετά την υπουργοποίηση ενός τρανσέξουαλ ατόμου στην Σουηδία άλλο ένα χτύπημα στην κατεύθυνση της πολιτικής σεξουαλικής ουδετεροποίησης που ακολουθείται από την ΕΕ.

Έτσι, στο Βέλγιο η κυβέρνηση προχώρησε στην αφαίρεση της αναφοράς του φύλου από τις ταυτότητες των πολιτών σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στο βελγικό Τύπο ικανοποιώντας με αυτό τον τρόπο ένα πάγιο αίτημα της LGBT κοινότητας.

Όπως αναφέρει η γαλλόφωνη εφημερίδα «Le Soir», η βελγική κυβέρνηση σκόπευε να επιλύσει αυτή την αντισυνταγματική πτυχή, αλλά δεν ήταν σαφές πώς να προχωρήσει σε αυτό το στάδιο. Μια επιλογή ήταν να καθοριστεί ένα φύλο με το σύμβολο «Χ» σε μια ταυτότητα, αλλά τελικά η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει πλήρως την αναφορά στο φύλο στο δελτίο ταυτότητας.

Οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Εσωτερικών Υποθέσεων και η Υπουργός Ίσων Ευκαιριών ετοίμασαν από κοινού ένα νομοσχέδιο για το θέμα αυτό. Απομένει να εξεταστούν οι τεχνικές πτυχές, συμπεριλαμβανομένων του αντίκτυπου αυτής της κατάργησης στα ταξίδια και της διανομής αυτής της νέας ταυτότητας. Ωστόσο, η εκπρόσωπος της Υπουργού ίσων Ευκαιριών δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει γρήγορα με το θέμα.

Σημειώνεται ότι το 2019, το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε διατάξεις του νόμου για τα διεμφυλικά άτομα ως «αδικαιολόγητα περιοριστικές», υπογραμμίζοντας ότι, ως εκ τούτου, εισάγουν διακρίσεις. Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι δυαδικές κατηγορίες, άνδρες ή γυναίκες, για την καταχώριση του φύλου στο πιστοποιητικό γέννησης είναι ελλιπείς.

Επιπλέον η σημερινή υπουργός παιδείας της Σουηδίας έχει σε άρθρο της δημοσιευμένο στον τύπο της πατρίδας εν ετει 2018 αναφερθεί εγκωμιαστικά στα τρανσέξουαλ άτομα αποκαλώντας τα ως την «νέα κανονικότητα».

pronews.gr

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα