Δευτέρα, 29η Νοεμβρίου 2021  10:18: μμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

Agrinio Autogas Μπουλούμπασης: BOSCH Injection Service, Συστήματα Υγραερίου

Ιαν 03, 2021
Η εταιρεία μας διαθέτοντας 25 χρόνια πείρα στο χώρο της επισκευής του αυτοκινήτου είναι γνωστή στην…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Νοέμβριος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 19:03

Το πρωθυπουργικό γραφείο υιοθέτησε ένα ξανθό λαμπραντοράκι που θα γίνει οδηγός τυφλού

μοιραστείτε το άρθρο αυτό με τους φίλους σας

Ένας νέος σκύλος που θα προστεθεί στην ομάδα του Κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας» σε λίγο καιρό θα γίνει «οδηγός» σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών & Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες αυτό έγινε με την υποστήριξη του διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη.

«Είναι σημαντική η Δωρεά αυτή, εν μέσω της Πανδημίας, διότι δίνει Ελπίδα και Δύναμη σε όλες τις Ομάδες του Κέντρου “Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος” να προχωρούν το έργο της Εκπαίδευσης Σκύλων Οδηγών μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε. Χρειάζεται πίστη στο Όραμα για την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών», αναφέρεται σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής στη σελίδα «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας».

Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Μια όμορφη έκπληξη αποτέλεσε η πολύτιμη Δωρεά, από τον κο Γρηγόρη Δημητριάδη, Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κον Γεώργιο Σταμάτη, ενός γλυκύτατου κουταβιού που προορίζεται να γίνει Σκύλος Οδηγού Τυφλού.

Ένθερμοι υποστηρικτές του θεσμού του Σκύλου Οδηγού, πιστεύουν στην αξία του και την σημασία που έχει για την Αυτονομία, την Ανεξαρτησία και την Ασφάλεια ενός Ατόμου με Οπτική Αναπηρία.

Είναι σημαντική η Δωρεά αυτή, εν μέσω της Πανδημίας, διότι δίνει Ελπίδα και Δύναμη σε όλες τις Ομάδες του Κέντρου “Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος” να προχωρούν το έργο της Εκπαίδευσης Σκύλων Οδηγών μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε. Χρειάζεται πίστη στο Όραμα για την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών.

Όταν υπάρχουν Ανθρωποι που εκτιμούν το έργο, αναγνωρίζουν την Αξία ενός Σκύλου Οδηγού, δημιουργούν συνεργασίες, η Ελπίδα για εδραίωση του θεσμού και στην χώρα μας είναι μεγάλη.

Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να εκφράσουν την συγκίνηση και τις ευχαριστίες μας.

Το κουτάβι είναι ένα μικρό ξανθό Λαμπραντοράκι που σε λίγο θα φύγει από την αγκαλιά της οικογένειας του για να ξεκινήσει την όμορφη Κοινωνικοποίηση του στη Νέα Αγκαλιά της Ανάδοχης Οικογένειας του.

Θα περάσει μία όμορφη περίοδο ανακαλύψεων, εμπειριών, συνθηκών που θα διαμορφώσουν την προσωπικότητα του προκειμένου να αξιολογηθεί στην ηλικία των 12-14 μηνών για να συνεχίσει την Εκπαίδευση του στις Τεχνικές Οδήγησης και να γίνει ένας πολύτιμος Συνοδοιπόρος στην ζωή ενός Ατόμου με Οπτική Αναπηρία. Το Ευχαριστώ είναι λίγο, η συγκίνηση Μεγάλη».

newsit.gr

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα