Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  10:11: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 13:13

Ανδρέας Λοβέρδος: “Το ΠΑΣΟΚ τώρα πια δεν κρίνεται συγκρίνεται και υπερέχει”, τόνισε από το Αγρίνιο

Παρουσία πλήθους μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος πραγματοποίησε ομιλία  στο Παπαστράτειο Μέγαρο του Αγρινίου στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ νωρίτερα βρέθηκε στη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι.

Δείτε εικόνες από την άφιξή του στο Παπαστράτειο και την πολιτική εκδήλωση:

Στα σενάρια και ερωτήματα περί μετεκλογικών συνεργασιών απάντησε σε έντονο ύφος ο Ανδρέας Λοβέρδος στη διάρκεια της ομιλίας του χαρακτηρίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ υπαρξιακό αντίπαλο.

Δείτε τι ανέφερε:

Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά και ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε σε αυτήν με συγκινητικά λόγια.

 

Τον κ. Λοβέρδο προλόγισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος εκφράζοντας την έμπρακτη υποστήριξη στην υποψηφιότητά του.

Πριν από την ομιλία του ο Ανδρέας Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ του Αγρινίου εξηγώντας ότι η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει επιστροφή στο παρελθόν αλλά επιστροφή στις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας, που σε πολλές χώρες ανά την Ευρώπη κερδίζει έδαφος ολοένα και περισσότερο.

“Το ΠΑΣΟΚ τώρα πια δεν κρίνεται αλλά συγκρίνεται με τα χαΐρια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την αποτυχία της ΝΔ να απαντήσει πειστικά στα προβλήματα της χώρας” είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σύμφωνα με το ίδιο, η παρακαταθήκη των Κυβερνήσεων του Παπανδρέου και του Σημίτη είναι μεγάλη καθώς άφησαν το στίγμα του στο κοινωνικό κράτος, το σύστημα υγείας, την κοινωνική δικαιοσύνη και το μεγάλωμα της μεσαίας τάξης. “Μεταμόρφωσαν την Ελλάδα” ήταν η χαρακτηριστική του αποστροφή και εκτίμησε ότι εξ αυτών η προσφορά του ΠΑΣΟΚ συγκρινόμενη υπερέχει.

Ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι το ΚΙΝΑΛ απέτυχε το 2019 να εκφράσει ακόμη και τα κόμματα που εκπροσωπούσε αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε το 14% και επανέλαβε ότι ο ίδιος μιλά όχι για αύξηση των ποσοστών αλλά για υπερδιπλασιασμό τους. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στάθηκε ιδιαίτερα στην “πράσινη επανάσταση” που ο ίδιος ευαγγελίζεται και η οποία συνίσταται στο τσάκισμα της γραφειοκρατίας, την προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση του ενεργειακού κόστους, που το χαρακτήρισε μεγάλο ανταγωνιστικό μειονέκτημα της οικονομίας. Μάλιστα επέκρινε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο θέμα κάνοντας λόγο για αποτυχία της ενεργειακής πολιτικής, όταν τον Αύγουστο η Ελλάδα είχε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την εσωκομματική διαδικασία ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι θα ήθελε περισσότερα debates και όχι μόνο στην ΕΡΤ και παράλληλα έδειξε να μη φοβάται τη φήμη ότι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσουν να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών του ΠΑΣΟΚ. “Μακάρι να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι από όλα τα κόμματα” είπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε την κάθετη αντίθεση του στα περί προοδευτικής διακυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα Βαρουφάκη, ενώ εκτίμησε ότι το σενάριο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ δεν υπάρχει στο τραπέζι, αλλά αντιθέτως μπαίνει ύπουλα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο Ανδρέας Λοβέρδος εκτίμησε ότι αν ο ίδιος εκλεγεί πρόεδρος όσοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2019 θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος σε θέματα που απασχολούν την Αιτωλοακαρνανία αρκέστηκε να σχολιάσει για την εκτροπή του Αχελώου το γεγονός ότι το θέμα έχει νομολογηθεί από τις αποφάσεις του ΣτΕ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τους δασικούς χάρτες και τις επιλέξιμες δαπάνες στα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε σχέση με τις περιοχές Natura.

Σημειώνεται ότι μετά τις δηλώσεις του στους εκπροσώπους  των ΜΜΕ είχε συνάντηση με στελέχη, αυτοδιοικητικούς και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής σε ξενοδοχείο της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Παπαδάκης

sinidisi.gr