Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:07: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 19:32

Σχεδόν 900 μέλη της ΝΔ ψήφισαν στο Αγρίνιο-Τσιόβουλος στην ΔΗΜΤΟ, Παρμάκης στην ΔΕΕΠ

Στο Αγρίνιο η μεγάλη συμμετοχή χαρακτήρισε τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Από τα 1403 εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος ψήφισαν 888, τα 738 στην φυσική κάλπη ( στο παλαιό σταθμό τρένου) και τα 105 στην ηλεκτρονική κάλπη. 738 ήταν τα έγκυρα ψηφοδέλτια και 45 τα λευκά-άκυρα. Σε επίπεδο νομού περίπου 185ο μέλη συμμετείχαν στη διαδικασία.

Θυμίζουμε πως στην Αιτωλοακαρνανία τα μέλη της ΝΔ ψήφισαν για:  προέδρο της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Αιτωλοακαρνανίας, μέλη της ΔΕΕΠ, προέδρους των επτά  Δημοτικών Τοπικών Οργάνωσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.),  μέλη των επτά Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ε.)  και συνέδρους.

Τα επίσημα και αναλυτικά αποτελέσματα δεν είναι ακόμη γνωστά και επικυρωμένα καθώς πρόκειται για πολλές επιμέρους κάλπες και διπλή διαδικασία, ηλεκτρονική και με φυσική παρουσία.

Aπο τα ανεπίσημα αποτελέσματα που συλλέγει το agrinionews.gr προκύπτει η άνετη εκλογή του Γιώργου Παρμάκη στην προεδρία της ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας καθώς επικράτησε του Κώστα Σαράκη με τη μεγάλη διαφορά. Περίπου 1266 ψήφους έλαβε ο Γ.Παρμάκης έναντι 556 του Κώστα Σαράκη, αλλα στα επίσημα αποτέλεσματα ενδέχεται να υπάρχου αποκλίσεις. Δεν αμφισβητείται ωστόσο η επικράτηση του-αστυνομικού στο επάγγελμα- Κ.Παρμάκ.

Ειδικότερα στο Αγρίνιο έλαβαν ο Γ. Παρμάκης 570 ψήφους και ο Κ. Σαράκης 240 , στην κάλπη του Μεσολογγίου έλαβε 336 ο Παρμάκης και 118 ο Σαράκης, στην κάλπη της Ναυπάκτου 202 ο Παρμάκης και 81 ο Σαράκης.  Στην κάλπη του Θέρμου έλαβε 36 ψήφους ο Παρμάκης και δεν έλαβε ψήφο ο Σαράκης. Στον Αστακό έλαβαν 57 ο  Παρμάκης και 8 ο  Σαράκης. Στην κάλπη της Βόνιτσας έλαβαν 36 ο Παρμάκης και 73 ο Σαράκης και στην κάλπη της Αμφιλοχίας ο Παρμάκης 29 και ο Σαράκης 36.

Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Αγρινίου επανεκλέγεται ο Βαγγέλης Τσιόβουλος που επικράτησε της Εύης Παπαλέξη.

Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ναυπακτίας εκλέγεται ο Νικηφόρος Μακός που έλαβε 242 ψήφους και επικράτησε του Γιώργου Μίχου (95).

Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ξηρομέρου εκλέφεται ο μοναδικός υποψήφιος Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

agrinionews.gr