Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:49: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 18:21

ΚΚΕ: Στη Βουλή το κτιριακό πρόβλημα του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Πολιτισμού & Αθλητισμού κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος
και Νίκος Παπαναστάσης για το σοβαρό κτηριακό πρόβλημα του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου (Παλαμαϊκή Σχολή), που έχει φέρει σε απόγνωση μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η ερώτηση:

Η επιδείνωση του καιρού έφερε ξανά στην επικαιρότητα τα σοβαρά προβλήματα στην κτηριακή υποδομή του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου (Παλαμαϊκή Σχολή), γι’ αυτό οι μαθητές διεξάγουν κινητοποιήσεις, για μια ακόμη φορά, τις τελευταίες ημέρες.

Το κτήριο έχει κατασκευαστεί το 1930 και κρίθηκε το 2010 ως διατηρητέο από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού. Μαθητές και εκπαιδευτικοί εδώ και αρκετά χρόνια αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε προκατασκευασμένες αίθουσες (κοντέινερ).

Τις μέρες που βρέχει, η αυλή του σχολείου πλημμυρίζει, καθώς είναι στρωμένη με χαλίκια, κάτι που δυσκολεύει αρκετά τη μετακίνηση των μαθητών από κάποιες αίθουσες προς την είσοδο του σχολείου, τα εργαστήρια πληροφορικής, φυσικής και χημείας, αλλά και προς τα γραφεία των καθηγητών. Οι μαθητές διεκδικούν τη διαμόρφωση της αυλής, ώστε να σταματήσουν να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα.

Επίσης, τις αντίστοιχες μέρες, τα νερά, εκτός από τον προαύλιο χώρο, μπαίνουν ακόμη και μέσα στις αίθουσες (κοντέινερ), με αποτέλεσμα, αυτές να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Επιπλέον, αρκετά τμήματα των εγκαταστάσεων, λόγω κακοτεχνιών είναι επικίνδυνα, και υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν από στιγμή σε στιγμή.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί πως δεν υπάρχει δυνατότητα θέρμανσης σε όσες αίθουσες δεν διαθέτουν κλιματιστικό, καθώς η σχολική επιτροπή του Δήμου δεν έχει διαθέσει χρήματα για την αγορά πετρελαίου, την ίδια στιγμή που τα παράθυρα θα πρέπει να είναι συνεχώς ανοιχτά λόγω πανδημίας.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθενται να πάρουν, έτσι ώστε:
• Να βελτιωθεί άμεσα η υποδομή του σχολείου, σε σχέση με το προαύλιο και τις προκατασκευασμένες αίθουσες (κοντέινερ)
• Για τη θέρμανση των μαθητών
• Για την πλήρη αποκατάσταση των υποδομών του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου (Παλαμαϊκή Σχολή)

Οι Βουλευτές
Καραθανασόπουλος Νίκος
Παπαναστάσης Νίκος»

agrinionews.gr