Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:43: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 18:19

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Διακόπηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής - Σενάρια για υποψηφιότητα Γιώργου Παπανδρέου

Οι τρεις νέες υποψηφιότητες στο Κίνημα Αλλαγής έχουν περιπλέξει τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου

Οι τρεις νέες υποψηφιότητες στο Κίνημα Αλλαγής έχουν περιπλέξει τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου, καθώς κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής ζητήθηκε παράταση μιας εβδομάδας για τη συλλογή των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται για να δοθεί το χρίσμα στους νέους υποψηφίους (Βασίλης Κεγκέρογλου, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης), ημερομηνία που έληγε σήμερα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Καπετανάκης, εισηγήθηκε να δοθεί παράταση μέχρι τις 22 Οκτωβρίου. Ωστόσο, ο Βασίλης Κεγκέρογλου φέρεται να ζήτησε εκ νέου σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής για να αποφασίσει με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, αναφέροντας ότι δεν μπορεί η ΕΔΕΚΑΠ να πάρει τις σχετικές αποφάσεις, γεγονός που οδήγησε στη διακοπή της συνεδρίασης.

Να σημειωθεί ότο ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι κατέθεσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) 5.200 υπογραφές στήριξης και πως επίσης έχουν υπογράψει άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος, καθώς και 8.000 προοδευτικοί πολίτες.

Εμπλοκή Παπανδρέου;

Την ίδια στιγμή, έντονη είναι η φημολογία για εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχεται ισχυρές πιέσεις προκειμένου να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, αλλά μέχρι στιγμής εμφανίζεται διστακτικός.

Ν. Ανδρουλάκης: Όλοι είναι καλοδεχούμενοι, αρκεί να γίνει πολιτικός αγώνας στη βάση ιδεών

“Όλοι είναι καλοδεχούμενοι, αρκεί να γίνει πολιτικός αγώνας, ο οποίος θα βασίζεται σε μία συζήτηση ιδεών”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, για τις προτάσεις να υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, στο περιθώριο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει τις εργασίες του.

“Εγώ, σε καμιά περίπτωση δεν θα αξιολογήσω κανένα συνυποψήφιό μου, θα μας αξιολογήσει όλους ο λαός της δημοκρατικής παράταξης. Εγώ θέλω να κάνω ένα πολιτικό γεγονός μαζικό και όχι μία μίζερη εσωστρεφή διαδικασία. Το επίδικο των εκλογών που έρχονται δεν είναι απλά ποιος θα είναι ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, αλλά ποιος μπορεί να ξανακάνει μεγάλη τη δημοκρατική παράταξη και να ξαναδημιουργήσει μία σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό”, επισήμανε.

Πηγή: thetoc.gr