Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:05: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 15:03

Θάνος Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων – Το επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει»

Στην εκπομπή «Από τις 6»στην ΕΡΤ1 με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησής του, αναφορικά με το κύμα κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα, είναι τα εξής:

– Η κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων.

– Οι χθεσινές εικόνες ντροπής δείχνουν ένα επιτελικό κράτος που έχει καταρρεύσει. Κι αυτό δε συνέβη χτες: στη Μήδεια, τον Ιανό, το καλοκαίρι στις πυρκαγιές, υπήρξε πλήρης παράλυση.

– Η κυβέρνηση γνώριζε πως έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα, ωστόσο δεν υπήρξε κανένα απολύτως σχέδιο και καμία πρόληψη για την αντιμετώπισή τους. Τεράστιες οι παραλείψεις και οι ευθύνες της.

– Δεν ακούστηκε ούτε μία «συγγνώμη». Χτες βράδυ απλά είδαμε τον έναν να επιρρίπτει ευθύνες στον άλλο.

– Σε μια χώρα με 46 νεκρούς από την πανδημία χτες, η ΝΔ κάνει μίνι λοκντάουν για 8 ώρες βροχής. Ο Έλληνας πολίτης νιώθει τεράστια ανασφάλεια και αγωνία.

– Η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε την κλιματική κρίση και αλλαγή, την οποία, βεβαίως, δε γνώριζε σε προηγούμενες φυσικές καταστροφές.

– Είναι θλιβερό να συγκρίνουμε καταστροφές με βάση τους νεκρούς στην Ελλάδα του 2021.

– Αναφορικά με τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας στο Αρκαλοχώρι, ένα επιτελικό κράτος που λειτουργεί σωστά, θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει, ώστε να φιλοξενηθούν στις ξενοδοχειακές μονάδες που αυτήν τη στιγμή δεν έχουν τουρίστες.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής: 

sinidisi.gr