Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:03: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 15:16

Φώφη Γεννηματά: Ποιοι προτείνουν Γιώργο Παπανδρέου μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς της

Η επόμενη μέρα της ανακοίνωσης της ασθένειας της Φώφης Γεννηματά και η αποχώρηση της από την κούρσα των εσωκομματικών εκλογών έφερε νέα δεδομένα στο ΚΙΝΑΛ καθώς τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναζητούν τον άνθρωπο που θα ενώσει το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που θα καταθέσουν οι συνεργάτες της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ θα είναι η αναβολή του συνεδρίου για ένα χρονικό διάστημα καθώς μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα για την εκλογή του νέου προέδρου ένα κομμάτι του κινήματος μένει ορφανό.

Άρα θα πρέπει να βρεθεί το πρόσωπο που θα εκφράσει αυτές τις ψήφους και να καταθέσει υποψηφιότητα. Με δεδομένο ότι η καταληκτική ημερομηνία για να καταθέσει κανείς την υποψηφιότητα του είναι η 15η Οκτωβρίου, δηλαδή η ερχόμενη Παρασκευή, όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να υπάρξει χρόνος για να βρεθεί ο αντικαταστάτης της Φώφης Γεννηματά.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι από πολλούς συζητείται το όνομα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου καθώς όπως υποστηρίζουν αυτός θα μπορούσε και να εκφράσει το κομμάτι που εκπροσωπούσε η Φώφη Γεννηματά και να ηγηθεί του κινήματος και της ενότητας του κόμματος την συγκεκριμένη στιγμή.

Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι στην περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να εκφράσει το όλον ΠΑΣΟΚ τότε ο πρώτος που θα παραιτηθεί από την διαδικασία της εκλογής του νέου Προέδρου είναι ο Χάρης Καστανίδης ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στον πρώην πρωθυπουργό.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ πάντως οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου έλεγαν ότι δεν έχει υπάρξει καμία σχετική κρούση προς τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και εξέφραζαν την άποψη ότι θα είναι πολύ δύσκολο τα συστήματα των άλλων υποψηφίων θα δεχθούν την υποψηφιότητα του.

Η αλήθεια είναι ότι οι συνεργάτες των υποψηφίων προέδρων εκτός του Χάρη Καστανίδη απεύχονται αυτό το σενάριο καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους.

Φυσικά κανείς δεν γνωρίζει μέχρι και αυτή την στιγμή εάν και ο Γιώργος Παπανδρέου θα θελήσει να μπει σε αυτή την διαδικασία και τι πιέσεις θα δεχθεί από τα ιστορικά στελέχη του Κινήματος.

Σε ότι αφορά το άλλο θέμα που έχει να κάνει με την εκπροσώπηση του ΚΙΝΑΛ μέσα στην Βουλή όσο καιρό η κα Γεννηματά παραμείνει στο νοσοκομείο ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου – και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά – σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί ανέφερε ότι δεν χρειάζεται να υπάρξει μεταβατικός αρχηγός. Τον ρόλο αυτό θα μπορούσε να τον παίξει ο Κώστας Σκανδαλίδης που είναι και ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, ο Μιχάλης Κατρίνης ή ακόμα και ο ίδιος.

Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι σε ότι αφορά την εκπροσώπηση του κόμματος από τον Βασίλη Κεγκέρογλου αντιδρά το στρατόπεδο του Νίκου Ανδρουλάκη καθώς πριν από λίγες μέρες είχε κατηγόρησει τον υποψήφιο πρόεδρο και ευρωβουλευτή ότι δεν έχει πληρώσει την συνδρομή του στο κόμμα ως όφειλε.

Πηγή: newsit.gr