Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:31: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 23:00

Κάλεσμα της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την πορεία μνήμης των 3 ετών από τη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie Oh!

Πριν τρία χρόνια όλες, όλοι, όλα παγώσαμε από τις εικόνες της αναίτιας  δολοφονίας του/της Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh! στην οδό Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας. 

Ο Ζακ ήταν περήφανο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, genderqueer, drag queen, οροθετικός, ζωηρός, τολμηρός, διαφορετικός, ακτιβιστής, αντιφασίστας, ένας άνθρωπος σε διαρκή κίνδυνο που είχε απέναντί του θηρία έτοιμα να τον κατασπαράξουν. Δεν ήταν η πρώτη φορά, αλλά εκείνη την ημέρα τα κατάφεραν και τον κατασπάραξαν. Δολοφονήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς ενδιάμεσους, χωρίς δικαιοσύνη, παρακάμπτοντας κάθε έννοια κράτους Δικαίου από «νοικοκυραίους» που «προστάτευαν την περιουσία τους» στο κέντρο της Αθήνας. Δολοφονήθηκε με τη συμβολή των ανθρώπων που υποτίθεται ότι πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο, για να μας προστατεύουν. Δολοφονήθηκε μπροστά στα αδιάφορα μάτια ενός πλήθους κόσμου που δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Ακολούθησε μια καθημερινή επανάληψη της δολοφονίας του από ΜΜΕ που προσπάθησαν να σπιλώσουν τη μνήμη του, υποκαθιστώντας για άλλη μια φορά τη δικαιοσύνη και ποτίζοντας με ομοφοβικό και ρατσιστικό μίσος το κοινό τους.

Τρία χρόνια πέρασαν και οι δολοφόνοι μέχρι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι, ανενόχλητοι και σκορπούν ομοφοβικό δηλητήριο ατιμώρητοι. Εν μέσω μάλιστα φονικής πανδημίας και με το ΕΣΥ εξουθενωμένο, η κυβέρνηση επέλεξε να τοποθετήσει Υπουργό Υγείας έναν ακραιφνώς ακροδεξιό, συνήγορο υπεράσπισης των αστυνομικών που συνέπραξαν στη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie. Σε όποιον/α διατηρούσε λίγα ψήγματα αυταπάτης σε σχέση με τον βαθιά συντηρητικό, ακροδεξιό και ΛΟΑΤΚΙφοβικό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας, ο τελευταίος ανασχηματισμός έδωσε την απάντηση.

Ως Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον δολοφονημένο και ποτέ ξεχασμένο αδελφό μας Ζακ, δίπλα στην αδελφή μας Zackie Oh! Με απόλυτη ψυχραιμία και σταθερά προσηλωμένοι στις ευρωπαϊκές αρχές και κατακτήσεις που προασπίζονται και κατοχυρώνουν τα ανθρωπιστικά ιδανικά, απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές να τιμήσουν τον ρόλο τους εφαρμόζοντας τις κείμενες διατάξεις, προστατεύοντας τον πολίτη από κάθε αυθαιρεσία, κρατική αμέλεια ή ηθικό ακρωτηριασμό. Η απονομή δικαιοσύνης συνιστά τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του/της Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh! 

Αλλά δεν αρκεί. Η απάντηση στον κοινωνικό κανιβαλισμό και σε όσους, πολιτικά και κοινωνικά τον «νομιμοποιούν», προϋποθέτει μια σειρά από πρωτοβουλίες. Προϋποθέτει συντεταγμένη παρέμβαση από την ίδια την Πολιτεία με στόχο τη συνολική πρόληψη του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, παράλληλα με τη διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας. Είναι χρέος όλων μας να απαιτήσουμε την τιμωρία των δραστών αλλά και να αγωνιστούμε ώστε να εκλείψουν οριστικά και αμετάκλητα ο σεξισμός, η ΛΟΑΚΤΙφοβία, η μισαλλοδοξία και κάθε είδους διακρίσεις.

H Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καλεί:

ΟΛΕΣ, ΟΛΟΥΣ, ΟΛΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Προσυγκέντρωση στις 18:00 στην οδό Γλάδστωνος (Ομόνοια). Θα ακολουθήσει στις 19:00 πορεία προς το Σύνταγμα.