Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:37: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 21:18

Τσίπρας: Αν έχει το θάρρος και αν τολμά ας προκηρύξει εκλογές ο Μητσοτάκης

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την ευθύνη να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, όποτε αυτός επιθυμεί» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς κατά τη συνέντευξη τύπου στο περιθώριο της ΔΕΘ γιατί δεν ζητάει πρόωρες εκλογές και εάν φοβάται πιθανή ήττα.

«Έχω απαντήσει πολλές φορές λέγοντας ότι εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Την προηγούμενη εβδομάδα εδώ έδειξε ότι παραμένει Μητσοτάκης. Έχει την ευθύνη να προκαλέσει όποτε αυτός επιθυμεί εκλογές. Αν έχει το θάρρος και αν τολμά ας τις προκηρύξει στο χέρι του είναι» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μίλησε για παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής διαχείρισης στην πανδημία, ενώ ερωτηθείς για το σχέδιό του για τη νεολαία απάντησε: «Πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε τα υπαρκτά προβλήματα της νέας γενιάς. Θέλουν όραμα προοπτική και σχέδιο για να μπορούν να σπουδάσουν».

Δριμεία κριτική άσκηση για το πρόγραμμα της ΝΔ στήριξης της νεολαίας λέγοντας ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης τους πρότεινε το εξευτελιστικό για κάποια gigabyte που κοστίζουν άπαξ 20 ευρώ και ένα πρόβλημα του ΟΑΕΔ που δεν πρόκειται για 1200 ευρώ το μήνα αλλά ένα πρόγραμμα που αφορά 100 το μήνα για 6 μήνες. Αυτά δεν είναι μέτρα που μπορούν να φέρουν μία ριζική αλλαγή στην καθημερινότητα των νέων».

Και πρόσθεσε: «Εμείς μιλάμε για ριζικές αλλαγές και όραμα για να δημιουργήσουμε μία νέα αρχή στον τόπο και τις προϋποθέσεις για μία αξιοπρεπή διαβίωση. 1) αλλαγή πλαισίου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση – μία ριζοσπαστική μεταρρύθμιση – που δεν θέτει ταξικούς και οικονομικούς φραγμούς σε όσους θέλουν να σπουδάσουν. 2) Καταθέσαμε πρόταση για την αύξηση του κατώτατου μισθού που αφορά κυρίως τους νέους – εμείς άλλωστε καταργήσαμε και την ρατσιστική διάταξη για τον υποκατώτατο και το σχέδιό μας για να δημιουργήσουμε συνθήκες κανονικότητας στην εργασία. Απαιτείται η προοπτική αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος – η χώρα γερνάει και στέλνει τα παιδιά της στο εξωτερικό».

Πηγή: newsbeast.gr