Τρίτη, 18η Ιανουαρίου 2022  10:09: πμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

Agrinio Autogas Μπουλούμπασης: BOSCH Injection Service, Συστήματα Υγραερίου

Ιαν 03, 2021
Η εταιρεία μας διαθέτοντας 25 χρόνια πείρα στο χώρο της επισκευής του αυτοκινήτου είναι γνωστή στην…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Ιανουάριος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 12:32

Η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε ερώτηση Βουλευτών της Ελληνικής Λύσης σχετικά με: «Ανάγκη δημιουργίας αθλητικών υποδομών στον Δήμο της Ι. Π. Μεσολογγίου, της Αιτωλοακαρνανίας» ¨

μοιραστείτε το άρθρο αυτό με τους φίλους σας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 24/06/2021

Των:

Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:

Την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:

«Ανάγκη δημιουργίας αθλητικών υποδομών στον Δήμο της Ι. Π. Μεσολογγίου, της Αιτωλοακαρνανίας»

Κυρία και κύριε Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, το Μεσολόγγι, η πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, δεν έχει αποκτήσει, ακόμη, στοιχειώδεις αθλητικές υποδομές, που είναι αναγκαίες για την αναψυχή των πολιτών του. Ειδικότερα, δεν έχει αποκτήσει ακόμα Κολυμβητήριο, δεν έχει ταρτάν στο Εθνικό στάδιο, το δε κλειστό Γυμναστήριό του είναι μικρό και ακατάλληλο για αγώνες υψηλού επιπέδου. Η αναμενόμενη επέκτασή του, όπως προβλέπει η νομοθεσία για αγώνες Ά Εθνικής, για πολλοστή φορά, αναβλήθηκε. Αξίζει να επισημανθεί ότι, στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, που είναι ο μεγαλύτερος της χώρας, υπάρχει ένα και μοναδικό Κολυμβητήριο, το οποίο βρίσκεται στην πόλη του Αγρινίου και δεν είναι Ολυμπιακών προδιαγραφών, με αποτέλεσμα, οι αθλητές των σωματείων να προσφεύγουν σε όμορους νομούς για προπόνηση. Εκτός των άλλων, ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου έχει μεγάλη ιστορία στο πόλο, καλλιεργεί όμως και άλλα ναυτικά αθλήματα, όπως η ιστιοπλοΐα, ενώ γενικά, αναπτύσσει μεγάλη δραστηριότητα και εκπροσωπεί επάξια την πόλη σε όλη τη χώρα. Καιρός είναι να αποκτήσει, επιτέλους, το Μεσολόγγι στοιχειώδεις αθλητικές υποδομές.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, ώστε ο Δήμος της Ι. Π. Μεσολογγίου να αποκτήσει στοιχειώδεις αθλητικές υποδομές, λαμβάνοντας υπόψη ότι, η κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων στην πόλη θα καλύψει ανάγκες του ερασιτεχνικού και μη αθλητισμού της ευρύτερης περιοχής;
  2. Περιλαμβάνεται στα σχέδιά σας η κατασκευή Κολυμβητηρίου στην Ι. Π. Μεσολογγίου; Αν ναι, πότε προβλέπεται να κατασκευαστεί;
  3. Ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για την υλοποίηση έργων ανακατασκευής και αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου «ΔΑΚ», του Μεσολογγίου; Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Θέμα:    Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Σχετ.:    Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 7547/25-06-2021 Ερώτηση

 

Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Οι πρωτοβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), για την εκπλήρωση της αποστολής τους και την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, χρηματοδοτούνται ετησίως από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), οι οποίοι εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό που ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Εν συνεχεία, με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία εκδίδεται ύστερα από πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), καθορίζεται το ύψος των πιστώσεων που προορίζονται για την κάλυψη επενδυτικών καθώς και λειτουργικών δαπανών.

Στο πλαίσιο αυτό, στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθεί από τους Κ.Α.Π. έτους 2021, για κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, ποσό ίσο με αυτό του προηγούμενου έτους, ύψους 567.090,00€.

Η περαιτέρω διαχείριση των πιστώσεων αυτών γίνεται, κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων υπό την εποπτεία του Κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά στον έλεγχο νομιμότητας των πράξεών τους και σε πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων του Υπουργείου Εσωτερικών, με την ονομασία «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», και με σκοπό την ενδυνάμωση της ισόρροπης ανάπτυξης των δήμων της χώρας, τη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας, εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. πρωτ. 30292/19-04-2019 (Α.Δ.Α.: 68Γ3465ΧΘ7-Ψ25) απόφαση επιχορήγησης, για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, από την οποία ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτήθηκε με ποσό, ύψους 587.000,00€.

Επίσης, στο πλαίσιο του παραπάνω Προγράμματος, εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. πρωτ. 2225/14-01- 2019 (Α.Δ.Α.: 6ΠΕΜ465ΧΘ7-ΙΟ4) Πρόσκληση ΙV, όπως ισχύει, με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων». Βάσει της ανωτέρω Πρόσκλησης, ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου εντάχθηκε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 23971/15-04-2020 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο «Βελτίωση εγκαταστάσεων γηπέδων Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)», όπου η χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών ανέρχεται στο ποσό των 600.000,00€. Η Πράξη

αποτελείται από τα εξής δύο υποέργα: Υποέργο 1:«Βελτίωση εγκαταστάσεων γηπέδου Μεσολογγίου», συνολικού προϋπολογισμού ύψους 750.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και Υποέργο 2: «Βελτίωση εγκαταστάσεων γηπέδου Νεοχωρίου», συνολικού προϋπολογισμού ύψους 250.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), με τον ίδιο φορέα υλοποίησης.

Επιπροσθέτως, το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», έχει εκδώσει την υπ’ αριθμ. πρωτ. 18213/29-09-2020 Πρόσκληση ΑΤ10 με τίτλο «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ» (Α.Δ.Α.: 681Β46ΜΤΛ6-749), η οποία αφορά στη χρηματοδότηση έργων για τη συντήρηση και την επισκευή σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων, καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης αυτών, που στόχο έχει τη βελτίωση των υποδομών της Προσχολικής, Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, έχει υποβάλλει πρόταση με τίτλο «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών χώρων και σχολικών μονάδων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου», προϋπολογισμού ύψους 265.500,01 €, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι, έχουν ζητηθεί στοιχεία από το Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 49392/02-06-2021 έγγραφο και όταν περιέλθει η σχετική απάντηση, θα επανέλθουμε με συμπληρωματικό έγγραφο, ώστε να ενημερωθεί ολοκληρωμένα η Βουλή των Ελλήνων.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα