Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:12: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 18:47

Πολιτική Προστασία: Πληροφορίες για υπουργοποίηση του Κύπριου πρώην Επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη

Εχει διατελέσει Επίτροπος με αντικείμενο την ανθρωπιστική βοήθεια και την διαχείριση κρίσεων – Αύριο η ορκωμοσία – Κατά πιθανότητα στο σχήμα θα συμπεριληφθεί και υφυπουργός με επιχειρησιακή εμπειρία – Δεν διαψεύδεται, ούτε επιβεβαιώνεται  η  επιλογή του 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανάληψη καθηκόντων από τη νέας πολιτική ηγεσίας στο υπό σύσταση υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, καθώς έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα η ορκωμοσία του νέου υπουργού και ενδεχομένως και ενός υφυπουργού που θα τον επικουρεί στον επιχειρησιακό τομέα της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

Τις τελευταίος ώρες επικρατέστερος για το αξίωμα του νέου υπουργού φέρεται να είναι ο Κύπριος πολιτικός Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν (2014–2019) Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αντικείμενο την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων και τον τελευταίο χρόνο είναι άμισθος σύμβουλος του Έλληνα αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχινά.

Ο κ. Στυλιανίδης είναι 63 ετών, έχει σπουδάσει στη και στο παρελθόν έχει εκλεγεί βουλευτής και ευρωβουλευτής με το δεξιό κόμμα Δημοκρατικός Συναγερμός με το οποίο συμπορεύτηκε την περίοδο του Σχεδίου Ανάν. Νωρίτερα και όσο σπούδαζε στην Ελλάδα είχε σχέσεις με τη Νεολαία του ΚΚΕ Εσωτ., ενώ μετέπειτα στην Κύπρο κατασσόταν στους προερχόμενους από την Κεντροαριστερά νέους πολιτικούς, καθώς είχε συνεργαστεί και με τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη στην προσπάθεια ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

Προς το παρόν,  οι πληροφορίες για την επιλογή του ούτε διαψεύδονται, ούτε επιβεβαιώνονται.

prorothema.gr 

foto protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 18:48