Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:26: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 18:30

Θάνος Μωραΐτης: «Ο Μητσοτάκης σβήνει 40.000 όνειρα – Μαζί και την Αιτωλοακαρνανία από τον ακαδημαϊκό χάρτη»

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, τόσο πανελλαδικά, όσο και για την Αιτωλοακαρνανία.

Παρέθεσε στοιχεία, τονίζοντας πως «οι αριθμοί είναι αμείλικτοι» κι αποδεικνύουν ότι «η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο τολμηρή φαντασία».

«Από τα ΓΕΛ μένουν εκτός ΑΕΙ 25.014 υποψήφιοι, από τα ΕΠΑΛ μένουν εκτός 10.584 υποψήφιοι και συνολικά, από όλες τις κατηγορίες υποψηφίων, έμειναν εκτός 40.229», τόνισε.

Ο κ. Μωραΐτης αναφέρθηκε στα Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, η «διαγραφή της οποίας από τον ακαδημαϊκό χάρτη», όπως είπε, «βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Η πλήρης υποβάθμισή της σε όλα τα επίπεδα έχει ήδη δρομολογηθεί και η ανακοίνωση των βάσεων είναι κόλαφος για τα Τμήματά της, για την οικονομική, πνευματική κι επιστημονική της ανάπτυξη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής «καρμανιόλα που έκοψε τα όνειρα 40.000 παιδιών» και υπογράμμισε πως «Μητσοτάκης και Κεραμέως είναι υπόλογοι στους Έλληνες πολίτες, υπόλογοι στους 40.000 υποψηφίους, υπόλογοι στο Νομό του».

«Ανάλγητοι, σκληροί, με μηδενική ενσυναίσθηση. Με το βλέμμα στραμμένο μόνο στα ντιλς με τους κολλεγιάρχες και στην αντιμετώπιση των πολιτών ως “Ιφιγένειες”, ως “παράπλευρες απώλειες”. Τα λόγια φτωχά, η ντροπή τεράστια», είπε ο κ. Μωραΐτης, κλείνοντας τη δήλωσή του.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Η ανακοίνωση των βάσεων, όχι μόνο επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας, αλλά αποδεικνύει ότι η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο τολμηρή φαντασία.

Οι αριθμοί, τόσο πανελλαδικά, όσο και για την Αιτωλοακαρνανία, είναι αμείλικτοι:

– Από τα ΓΕΛ μένουν εκτός ΑΕΙ 25.014 υποψήφιοι.

– Από τα ΕΠΑΛ μένουν εκτός 10.584 υποψήφιοι.

– Συνολικά, από όλες τις κατηγορίες υποψηφίων, έμειναν εκτός 40.229.

Η διαγραφή, δε, του Νομού μας από τον ακαδημαϊκό χάρτη βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πλήρης υποβάθμισή του σε όλα τα επίπεδα έχει ήδη δρομολογηθεί και η ανακοίνωση των βάσεων είναι κόλαφος για τα Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, για την οικονομική, πνευματική κι επιστημονική ανάπτυξη του τόπου.
Από τις 979 προσφερόμενες θέσεις, αν υπολογίσουμε και τους επιτυχόντες με το 10%, συνολικά καλύφθηκαν μόλις οι 274 θέσεις.

Ενδεικτικά, τα στοιχεία στοιχεία με τους επιτυχόντες από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ:
– Στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων Αγρινίου από τις 234 θέσεις καλύπτονται από τα ΓΕΛ 43 και τα ΕΠΑΛ 28.

– Στο Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής Μεσολογγίου από τις 223 θέσεις καλύπτονται από τα ΓΕΛ 3 και τα ΕΠΑΛ 21.

– Στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών Μεσολογγίου από τις 178 θέσεις καλύπτονται από τα ΓΕΛ 2 και τα ΕΠΑΛ 5.

– Στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αγρινίου από τις 187 θέσεις καλύπτονται από τα ΓΕΛ 109.

– Στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος Αγρινίου από τις 157 θέσεις καλύπτονται από τα ΓΕΛ 4 και τα ΕΠΑΛ 9.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ήταν η καρμανιόλα που έκοψε τα όνειρα 40.000 παιδιών.

Ο Μητσοτάκης και η Κεραμέως είναι υπόλογοι στους Έλληνες πολίτες, υπόλογοι στους 40.000 υποψηφίους, υπόλογοι στο Νομό μας.

Ανάλγητοι, σκληροί, με μηδενική ενσυναίσθηση. Με το βλέμμα στραμμένο μόνο στα ντιλς με τους κολλεγιάρχες και στην αντιμετώπιση των πολιτών ως “Ιφιγένειες”, ως “παράπλευρες απώλειες”.

Τα λόγια φτωχά, η ντροπή τεράστια».

sinidisi.gr