Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  9:07: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 18:06

Ερώτηση Παπαναστάση για την μη πραγματοποίηση rapid tests στο Κέντρο Υγείας Μύτικα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με Θέμα: Άρνηση διενέργειας Rapid Test στο Κέντρο Υγείας Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.

Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, θεσμοθέτησε τη δωρεάν διενέργεια rapid tests στα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) της χώρας, καθώς και την έκδοση σχετικού πιστοποιητικού είτε για κάποιες κατηγορίες μετακινούμενων είτε για άλλους λόγους.

Στο Κέντρο Υγείας Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, παρά το καθημερινό αίτημα μεγάλου αριθμού κατοίκων και τουριστών να υποβληθούν στο προαναφερόμενο test, υπάρχει μια αναιτιολόγητη άρνηση εκτέλεσής του, από πλευράς της Διοίκησης του ΚΥ.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Βουλευτή του ΚΚΕ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας Νίκου Παπαναστάση με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη Ιωάννη στις 06/08/2021, υπήρξε απ’ την πλευρά του η διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα θα λυθεί στις 09/08/2021 κάτι που δεν συνέβη. Αποτέλεσμα αυτού είναι τόσο κάτοικοι όσο και εκατοντάδες τουρίστες της περιοχής, κυρίως Ιταλοί, προκειμένου να ταξιδέψουν, να είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στα όμορα του Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας ΚΥ, διανύοντας δεκάδες χιλιόμετρα, επιβαρυνόμενοι με σημαντικά οικονομικά κόστη και κυρίως αυξάνοντας δραματικά τις πιθανότητες διασποράς του κορονοϊού.

Τίποτε απ’ αυτά δεν θα συνέβαινε, αν η Διοίκηση του ΚΥ Μύτικα και της 6ης ΥΠΕ αποδέχονταν την υποχρέωσή τους, να κάνουν τα rapid tests στο ΚΥ Μύτικα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα άρνησης εκτέλεσης rapid tests από τη Διοίκηση του Κέντρου Υγείας Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας και 6ης ΥΠΕ, αποκαθιστώντας τόσο τη διενέργεια των tests όσο και την έκδοση σχετικού πιστοποιητικού, δίνοντας τέλος στην αναίτια και επικίνδυνη αυτή κατάσταση, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους αλλά και τις εκατοντάδες των τουριστών της περιοχής;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος
Λαμπρούλης Γιώργος

sinidisi.gr