Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:22: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 21:44

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης αναπαρήγαγε fake news σε ζωντανή μετάδοση»

Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις καταστροφικές φωτιές «έβγαλε» ειδήσεις, όμως προκάλεσε και έναν «πόλεμο» μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή μια ερώτηση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός, η οποία ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας σας κατηγόρησε ότι όχι μόνο κρατήσατε αλλά αναβαθμίσατε πρόσωπα τα οποία εκείνος εξεδίωξε μετά το Μάτι. Πώς απαντάτε σε αυτή την κριτική;». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην δημοσιογράφο Βίκυ Σαμαρά «δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεστε», για να απαντήσει με την σειρά της «Στους Κολοκούρη και Τσουβάλα».

Τότε, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Ο αρχηγός της αστυνομίας έγινε υπαρχηγός επί ΣΥΡΙΖΑ. Και στη συνέχεια λόγω της φυσικής επετηρίδας έγινε αρχηγός. Φαντάζομαι αν ήξερε κάτι ο κ. Τσίπρας δεν θα είχε προχωρήσει σε αυτή την επιλογή».

Αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ
Και ήταν αυτή η απάντηση που προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «αναπαραγωγή fake news σε ζωντανή μετάδοση», τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε τους κκ Τσουβάλα και Κολοκούρη μετά την τραγωδία στο Μάτι, ως επιχειρησιακά υπεύθυνους» και πως «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τους αποκατέστησαν και αναβάθμισαν».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει σε ανακοίνωση για την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού:

«Σε ερώτηση της κας Σαμαρά από το News247 γιατί η ΝΔ αναβάθμισε τους υπαίτιους στο Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης αναπαρήγαγε fake news σε ζωντανή μετάδοση.

Είπε ότι τους αναβάθμισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε τους κυρίους Τσουβάλα και Κολοκούρη μετά την τραγωδία στο Μάτι, ως επιχειρησιακά υπεύθυνους.

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τους αποκατέστησαν και αναβάθμισαν».

Επίθεση και από την Όλγα Γεροβασίλη
Στην συνέχεια, η Όλγα Γεροβασίλη προχώρησε σε δήλωση στην οποία χαρακτηρίζει «θρασύ και ψεύτη» τον πρωθυπουργό, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Γνωστοί – Άγνωστοι έγιναν για τον κο Μητσοτάκη όσοι είχαν διαχειριστεί επιχειρησιακά την τραγωδία στο Μάτι και αναβαθμίστηκαν επί ΝΔ.

Ερωτηθείς γιατί η Νέα Δημοκρατία αναβάθμισε τον κο Τσουβάλα, πρώην αρχηγό της Αστυνομίας, τον οποίο καρατόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το Μάτι και νυν Γενικό Γραμματέα Δημόσια Τάξης αλλά και τον κο Κολοκούρη, νυν Αρχηγό της Πυροσβεστικής, ο κος Μητσοτάκης απάντησε: “Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεστε. Ο αρχηγός της αστυνομίας είχε γίνει υπαρχηγός επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια ακολουθώντας τη φυσική επετηρίδα έγινε αρχηγός”.

Μόνο που τόσο ο Αρχηγός της Αστυνομίας όσο και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής αποπέμφθηκαν μετά το Μάτι επί ΣΥΡΙΖΑ.

Απ’την άλλη, η Νέα Δημοκρατία μόλις 12 μέρες μετά τις εκλογές του 2019 αναβάθμισε τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας, κο Τσουβάλα, σε Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τον κο Κολοκούρη σε Αρχηγό της Πυροσβεστικής…».

Σε όλα τα παραπάνω, η Νέα Δημοκρατία απάντησε με επίσημη ανακοίνωση, στην οποία μάλιστα γίνεται αναφορά προσωπικά και στην Όλα Γεροβασίλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο στα fake news. Κατανοούμε πόσο θέλουν να ξεχάσουν τα πάντα γύρω από το Μάτι αλλά δεν μπορεί να ξεχνάνε ότι ο κ. Κολοκούρης προήχθη από Αρχιπύραρχος σε Υποστράτηγο στις 9/8/2018 (δηλ. 2 εβδομάδες μετά το Μάτι) και 6 μήνες αργότερα, στις τακτικές κρίσεις πήρε νέα προαγωγή από Υποστράτηγος σε Αντιστράτηγος και μάλιστα ορίστηκε ως Υπαρχηγός Α’.

Σε κάθε περίπτωση επισυνάπτουμε τα αντίστοιχα ΦΕΚ ελπίζοντας ότι έτσι θα βοηθήσουμε τη μνήμη τους.

ΥΓ. Ελπίζουμε να ενημερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και την κα Γεροβασίλη η οποία ήταν τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη».

Κατεβάστε τα σχετικά ΦΕΚ που επισυνάπτει το κυβερνών κόμμα κάνοντας κλικ εδώ και εδώ.

Πηγή: newsit.gr