Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:50: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 14:33

«Δεν πρόκειται ποτέ οι πολιτικοί να αλλάξουν» – Η ατάκα του Λέκκα «συντόνισε» τη λαϊκή οργή

Μπορεί ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ να έγινε έξω φρενών με την τηλεοπτική εκπομπή που τον είχε στημένο μέσα στο ήλιο επί σχεδόν μία ώρα για να γίνει η απευθείας τηλεοπτική σύνδεση. Πάντως πάνω στην οργή του εξέφρασε αυτό που λίγο – πολύ όλοι σχολιάζουμε βλέποντας για πολλοστή φορά στα τηλεπαράθυρα των «αναλύσεων» μιας φυσικής καταστροφής υπό το πρίσμα της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην εκάστοτε κυβέρνηση και την εκάστοτε αντιπολίτευση.

«Πριν μου κάνετε την ερώτηση, θέλω να σας πω ότι είστε απαράδεκτοι γιατί περιμένουμε εδώ και τρία τέταρτα, έχασα τρία τέταρτα ερευνητικού χρόνου στην περιοχή. Και ήμουν υποχρεωμένος να ακούω τις ανοησίες των πολιτικών από το στούντιό σας. Ήταν ανοησίες αυτά που άκουγα και με εξόργισαν. Αν η πολιτική νοοτροπία είναι αυτή που άκουσα, πραγματικά, μας αξίζουν αυτά τα χάλια. Δεν πρόκειται ποτέ οι πολιτικοί να αλλάξουν», είπε αρχικά έξαλλος ο Ευθύμιος Λέκκας.

Ο Ευθύμιος Λέκκας πρόσθεσε στη συνέχεια εκνευρισμένος: «Δεν μας σέβεστε, μαζί με τον ρεπόρτερ, δεν μας σέβεστε, τρία τέταρτα μέσα στον ήλιο και έχετε την άνεση των πολιτικών, να παρουσιάζεται πολιτικούς μισή ώρα και να τους ακούμε μέσα στον ήλιο χάνοντας και ερευνητικό χρόνο, και εγώ και οι συνεργάτες σας εδώ που είναι».

Και το χειρότερο όλων από όσα ακούμε στην τηλεοπτική κάλυψη τέτοιων κρίσεων είναι ότι ο πρωθυπουργός, ο υπουργός, ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος (ο εκάστοτε σε κάθε φυσική καταστροφή) συντονίζει… Δηλαδή ο τάδε ο υπουργός και ο δείνα δήμαρχος θα συντονίσουν τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής και θα τους δώσουν οδηγίες για το πώς να σβήσουν την πυρκαγιά… “Έλα παππού μου, να σου δείξω τ’ αμπελοχώραφα σου” Έτσι το λέμε στο χωριό μας. Πάντως ο Ευθύμιος Λέκκας με την ατάκα του «συντόνισε», εξέφρασε τη λαϊκή οργή για το επίπεδο των πολιτικών συζητήσεων ιδίως σε συνθήκες κρίσεων.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 735 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 14:34