Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:29: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 14:22

Συναντήθηκαν με Βαρουφάκη μέλη της Επιτροπής Αγώνας ενάντια στην ΠΟΑΥ του Δήμου Ξηρομέρου

Πραγματοποιήθηκε την 14/07/2021 προγραμματισμένη συνάντηση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 κ. Γιάνη Βαρουφάκη, με εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα, ενάντια στην Π.Ο.ΑΥ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΤΩΛ/ΝΙΑΣ, στο λιμάνι του Μεσολογγίου.

Η σχετική ενημέρωση συνεχίζοντας τονίζει:

Οι εκπρόσωποι της επιτροπής παρέδωσαν στο κ. Βαρουφάκη πλήρη φάκελο με στοιχεία για την Π.Ο.Α.Υ καθώς και αποδεικτικά στοιχεία για την οικολογική καταστροφή που εξελίσσεται  στην περιοχή των Εχινάδων και των ακτών του Δήμου Ξηρομέρου.

Μέσα από έναν πολύ καλό διάλογο που κράτησε πολύ ώρα ο κύριος Βαρουφάκης ενημερώθηκε αναλυτικά για το καταστροφικό σχέδιο επέκτασης και δημιουργίας νέων Ιχθυοκαλλιεργειών σε έκταση 41.000 στρεμμάτων, μέσω της δημιουργίας Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) που με μεγάλη εμμονή  προωθεί η κυβέρνηση, αγνοώντας τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, στο περιβάλλον, στην επιβάρυνσή προστατευόμενων  περιοχών NATURA 2000 και τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Ο κος Βαρουφάκης δεσμεύτηκε από την πλευρά του να στηρίξει τον αγώνα μας  και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου να φέρει το θέμα ο ίδιος στη Βουλή για την επίλυσή του .

Την Επιτροπή αγώνα εκπροσώπησαν οι κ.κ. Λεύτερης Μάντζαρης, δημοτικός σύμβουλος και Βασίλης Σούλας.

Οι προσπάθειές μας για δικαίωση του αγώνα μας συνεχίζονται σε όλες τις κατευθύνσεις και με όλα τα νόμιμα μέσα.

agrinionews.gr