Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  12:04: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 12:39

Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Αγρινίου: «Το ΜέΡΑ25 στηρίζει το ΕΣΥ για τους πολλούς»

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου βρίσκεται ο  Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης που περιοδεύει σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία.

Κατά την περιοδεία του σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι ο κ. Βαρουφάκης θα έχει σειρά συναντήσεων και επαφών για ζητήματα των πολιτών της περιοχής ενώ επέλεξε να επισκεφθεί το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης που βρέθηκε στο επίκεντρο με αρνητικό τρόπο το τελευταίο διάστημα. Εκεί έχει συναντήσεις με γιατρούς και εργαζόμενους.

Σε δηλώσεις του κατά την άφιξη του στο Νοσοκομείο, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε:«Ένα Νοσοκομείο πρώτης γραμμής, αυτό του Αγρινίου, έχει διαλυθεί, απλά υποστηρίζεται. Η υποστήριξη είναι μηδενική, η «μαύρη» τρύπα κάθε νοσοκομείου αλλά και αυτού είναι το προσωπικό, η πλήρης απουσία ενίσχυσής του.  

Εγώ έρχομαι για να πληροφορηθώ για τα αιτήματα γιατρών και νοσηλευτών αλλά και για να στηρίξουμε το ΕΣΥ εδώ στο Αγρίνιο σε μία περίοδο που φοβόμαστε το 4ο κύμα της πανδημίας και σίγουρα φοβόμαστε τη λαίλαπα της Μητσοτάκης Α.Ε., η οποία με νέες ΣΔΙΤ, που δεν είναι σύμπραξη δημοσίου – ιδιωτικού, είναι το δημόσιο να βάζει πλάτη για να κερδίζει ο ιδιωτικός τομέας, σε βάρος γιατρών, νοσηλευτών, ασθενών και τοπικής κοινωνίας. Το ΜΕΡΑ 25 προσπαθεί να στηρίξει το ΕΣΥ για τους πολλούς».



Για τους εμβολιασμούς ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25  δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε από την πρώτη στιγμή αναφανδόν και με ενθουσιασμό υπέρ των εμβολιασμών αλλά εναντίον της υποχρεωτικότητας και ιδίως εναντίον της προσπάθειας Μητσοτάκη να διαχωρίσει τους ανθρώπους. Πρέπει να πείσουμε τους μη εμβολιασμένους να εμβολιαστούν αλλά με τη δαιμονοποίησή τους αυτό δε το πετυχαίνουμε.  

Τσιμεντώνουμε περισσότερο το αντιεμβολιαστικό τους συναίσθημα, το οποίο εμείς θέλουμε να υπερνικήσουμε. Για τους χώρους των νοσοκομείων και τα γηροκομεία είναι σωστό να απαιτείται από νοσηλευτές και γιατρούς να εμβολιάζονται και να τίθενται σε διαθεσιμότητα αν δεν θέλουν. Το τι κάνω με το σώμα μου είναι δική μου υπόθεση αλλά όταν μπαίνω σε έναν τέτοιο χώρο και κινδυνεύουν να πεθάνουν ηλικιωμένοι, αυτό δεν είναι». 

agrinionews.gr