Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:55: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 17:33

Θ. Μωραΐτης: «Όχι στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Αστακό»

Θάνος Μωραΐτης: «Όχι στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Αστακό. Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα»

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, για το κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Αστακό.

«Πλήττει καίρια την τοπική κοινωνία, αλλά και την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής», τόνισε, συνεχίζοντας: «Μια Τράπεζα, η οποία κατόρθωσε να μείνει όρθια χάρη στις ανακεφαλαιοποιήσεις και τα χρήματα του ελληνικού λαού, δεν μπορεί να αγνοεί τις ανάγκες μιας περιοχής σαν και τη δική μας».

Παράλληλα επεσήμανε πως «η κίνηση αυτή ξεκάθαρα υπονομεύει τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου, δίνοντας ένα αποθαρρυντικό μήνυμα καθήλωσης» και κάλεσε την κυβέρνηση να παρέμβει και την Τράπεζα Πειραιώς να ανακαλέσει την απόφαση, καθώς «είναι ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

 «Η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς για κλείσιμο του υποκαταστήματος στον Αστακό πλήττει καίρια την τοπική κοινωνία, αλλά και την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

Μια απόφαση που ελήφθη, παρά το γεγονός ότι η Ελληνική Ένωση Τραπεζών έχει συμφωνήσει ότι δε θα υπάρχει κανένας Δήμος στη χώρα που να μην εξυπηρετείται τραπεζικά.

Μια Τράπεζα, η οποία κατόρθωσε να μείνει όρθια χάρη στις ανακεφαλαιοποιήσεις και τα χρήματα του ελληνικού λαού, δεν μπορεί να αγνοεί τις ανάγκες μιας περιοχής σαν και τη δική μας.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο στον Αστακό, γεγονός που αίρει το επιχείρημά της περί μείωσης λειτουργικών δαπανών.

Δεν υπάρχει άλλο τραπεζικό κατάστημα στον ευρύτερο Δήμο Ξηρομέρου – μία περιοχή γεωγραφικά απομονωμένη, μακριά από αστικά κέντρα – όπου υπάρχουν συμπολίτες μας που, λόγω ηλικίας, δεν είναι εξοικειωμένοι και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με την ηλεκτρονική τραπεζική, ενώ πολλοί εξ αυτών δυσκολεύονται με τις μετακινήσεις.

Η κίνηση αυτή ξεκάθαρα υπονομεύει τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου, δίνοντας ένα αποθαρρυντικό μήνυμα καθήλωσης.

Υπογραμμίζεται ότι η περιοχή έχει ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες, καθώς αποτελεί σημείο σύνδεσης με τα νησιά του Ιονίου.

Παρουσιάζει ευρύτατη οικονομική δραστηριότητα και προοπτικές ανάπτυξης, όσο λίγες στο Νομό μας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και η Τράπεζα Πειραιώς να ανακαλέσει την απόφασή της. Είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας.

Ο Νομός μας έχει ήδη πληγεί από την πανδημική κρίση και πρέπει να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού κάθε περιοχή του με αναπτυξιακή προοπτική.

Δε θα ανεχθούμε την περαιτέρω υποβάθμισή του».

agrinionews.gr