Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:55: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 21:25

Αλ. Τσίπρας: “100% θνητότητα δεν είχε μόνο η ΜΕΘ Αγρινίου αλλά και οι ΜΕΘ Πύργου, Κέρκυρας, Σερρών, Κιλκίς και Έδεσσας”

Σε δύο δεσμεύσεις προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Star: Ότι μία προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όχι μόνο θα ανατρέψει το εργασιακό Χατζηδάκη (που ήδη συζητείται στην Ολομέλεια) αλλά θα επεκτείνει την προστασία των εργαζομένων και ότι η αξιωματική  αντιπολίτευση δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του για τις πολιτικές που ακολουθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τις δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι «η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού» και εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός «ζυγίζει» την πιθανότητα να πάει σε εκλογές γιατί γνωρίζει ότι η πολιτική του παράγει μεγάλη δυσαρέσκεια.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όλα τα θέματα αιχμής. Από το εργασιακό καταλογίζοντάς του ότι κάνει το 8ωρο 10ωρο με ίση αμοιβή και τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας «δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας» έως τα ελληνοτουρκικά  «δεν εκμεταλλεύεται το μομέντουμ που η Τουρκία είναι οικονομικά στριμωγμένη» και το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων «δεν έχει επίγνωση ούτε τί είναι να δίνεις εξετάσεις ούτε καν ποιο είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα επικεντρώθηκε πρωτίστως σε ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Για την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβλεψε στην καλύτερη περίπτωση ένα θερινό μορατόριουμ κι επανέλαβε την αναγκαιότητα για επίλυση της μοναδικής διαφοράς της υφαλοκρηπίδας στη Χάγη. Συγχρόνως επανέλαβε πως εάν η Τουρκία πάρει αναθεώρηση της τελωνειακής Ένωσης με την ΕΕ χωρίς δεσμεύσεις επίλυσης των διαφορών με την Ελλάδα, «τότε εμείς θα είμαστε χαμένοι».

Για το θέμα του εμβολιασμού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι με το 30% ως ποσοστό εμβολιασμένων «δεν νομίζω ότι είναι η ώρα να ανοίξουμε συζήτηση για τα προνόμια» επιμένοντας ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια να πειστούν όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν ότι κινδυνεύει η ζωή τους. Μάλιστα πήρε σαφείς αποστάσεις από την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό τονίζοντας ότι «προτιμώ να πείσουμε τους ανθρώπους για την ανάγκη εμβολιασμού παρά να τούς εξαναγκάσουμε». Πρόσθεσε ότι φοβάται «μία διαδικασία μιθριδατισμού, μην συνηθίσουμε σιγά σιγά στην “αναγκαιότητα” παραβίασης δικαιωμάτων και ελευθεριών. Επίσης διερωτήθηκε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις: «μήπως δεν έγινε σωστή διαχείριση με την υπόθεση του AstraZeneca;».

Ειδικά για το θέμα της πανδημίας επέμεινε και στα υψηλά ποσοστά θνητότητας στις ΜΕΘ νοσοκομείων λέγοντας ότι ο μέσος όρος ήταν 60% όμως 100% θνητότητα δεν είχε μόνο η ΜΕΘ Αγρινίου αλλά και οι ΜΕΘ Πύργου, Κέρκυρας, Σερρών, Κιλκίς και Έδεσσας.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε κατηγορηματικός όταν ρωτήθηκε για την προανακριτική ότι δεν υπάρχει ίχνος αμφιβολίας για διασπάθιση δημόσιου χρήματος επαναλαμβάνοντας ότι “η προανακριτική είναι απόλυτο φιάσκο” κάτι που επιβεβαίωσε η έκθεση της ΤτΕ για την πορεία των χρημάτων.

Ιδιαίτερα σκληρός εμφανίστηκε σε ό,τι αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης μέσω του πρόθυμου για τις βρώμικες δουλειές κ. Χατζηδάκη φέρνει την επιθυμία του ΣΕΒ και του ΔΝΤ που δεν κατάφεραν να το περάσουν μέσα στα μνημόνια” και τόνισε ότι “το εργασιακό είναι ένα γραμμάτιο σε όσους τον στήριξαν προεκλογικά».

Εκτιμώντας ότι «τώρα μπαίνουμε στην πολιτική κανονικότητα» ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βρίσκεται μέσα κι έξω από τη Βουλή δυναμικά επιχειρώντας να συσπειρώσει τους πολίτες «για να διεκδικήσουν μία εναλλακτική για τη χώρα». Τόνισε ότι χρειάζεται «περισσότερη Δημοκρατία και Δικαιοσύνη».

ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 21:36