Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:34: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 22:34

Γ. Βαρεμένος: «Θερίζει ο πέλεκυς των πλειστηριασμών»

Σύμφωνα με στοιχεία των funds τα οποία επικαλείται το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» οι πλειστηριασμοί αφορούν σε 200.000 οικογένειες.

Τη στιγμή που η πρώτη κατοικία δεν χαίρει καμίας προστασίας και με δεδομένο ότι τόσο για τα funds όσο και για τις εισπρακτικές εταιρείες δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο που να περιορίζει την κίνησή τους, είναι αντιληπτό για το τι είδους εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα γίνεται λόγος.

Με τον νέο πτωχευτικό κώδικα εξισώνεται η πτώχευση ενός επιχειρηματία με την αδυναμία εξυπηρέτησης δανείου για ένα παλιό σπίτι σε ορεινό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας.

Το σπίτι ανήκει σε άνεργο του οποίου η μάνα παίρνει σύνταξη 300 ευρώ και έχει χάσει την κόρη της, η οποία όσο ζούσε συνέβαλε στην εξυπηρέτηση του δανείου.

Το συγκεκριμένο σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό σε τιμή που δεν την πιάνει σε πρώτη φάση αλλά θα δοθεί σε χαμηλότερη δεδομένου ότι τα funds τα αγόρασαν σε τέτοιο χαμηλό επίπεδο, ώστε τους επιτρέπονται παρόμοιες κινήσεις.

Με αυτό τον τρόπο χάνεται η πρώτη κατοικία, που αν οι τράπεζες είχαν προβεί σε μεγαλύτερες διευκολύνσεις θα είχε διασωθεί ενώ και οι ίδιες θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα απ’ ότι με την λύση των funds τα οποία κινούνται πλέον με την νοοτροπία κυνηγών κεφαλών.

sinidisi.gr