Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:25: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 22:33

Κοντοζαμάνης: Επί ΣΥΡΙΖΑ το Κέντρο Υγείας Κατούνας έπαψε να εφημερεύει 24ωρες

Το γεγονός ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έπαψε το Κέντρο Υγείας Κατούνας να εφημερεύει σε 24ωρη βάση θύμισε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, απαντώντας στη σχετική ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάση.

«Να θυμίσω ότι με την υπ’ αριθμόν 5170/26-11-2015 απόφαση του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, της προηγούμενης δηλαδή κυβέρνησης, είχε ανασταλεί η λειτουργία του Κέντρου Υγείας λόγω εκτάκτων αναγκών και προκειμένου να ενισχυθεί η εφημερία του Κέντρου Υγείας Βόνιτσας και του Κέντρου Υγείας Χαλκιόπουλου» είπε χαρακτηριστικά ο Β. Κοντοζαμάνης.

Σήμερα όμως είναι άλλοι οι λόγοι που δεν επιτρέπουν την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας κάτι που είναι αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Ο Β. Κοντοζαμάνης επικαλέστηκε το μηδενικό ενδιαφέρον των γιατρών για να καλυφθούν οι θέσεις επικουρικών καθώς επίσης και την πανδημία.

«Λόγω της πανδημίας αλλά και της λειτουργίας των εμβολιαστικών  κέντρων, κρίθηκε επιβεβλημένο οι υπηρετούντες γιατροί του Κέντρου Υγείας Κατούνας να ενισχύσουν την εφημεριακή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστακού, του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού, του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και του Νοσοκομείου Αγρινίου» είπε χαρακτηριστικά ο Β. Κοντοζαμάνης.

Πάντως σημασία έχει ανεξάρτητα αν η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου καταργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ ότι η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται μέχρι σήμερα.

Και οι αναφορές του Β. Κοντοζαμάνη για τις αποστάσεις με τα κοντινά Κέντρα Υγείας, που εφημερεύουν σε 24ωρη βάση και το Νοσοκομείο Αγρινίου, μας προϊδεάζουν πως μάλλον λειτουργία του Κέντρο Υγείας Κατούνας μόνο κατά το πρωινό ωράριο θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr