Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:56: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 15:40

Γ. Βαρεμένος για πανεπιστημιακά τμήματα: “Πανστρατιά για να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα”

Προμελετημένο έγκλημα χαρακτηρίζει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιώργος Βαρεμένος τη διαφαινόμενη υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού για τα πανεπιστημιακά του νομού και ζητάει από την κοινωνία να κηρύξει από σήμερα κιόλας πανστρατιά “για να μπει φραγμός σ’ αυτή την τελική φάση του εγκλήματος κατά των αναπτυξιακών προοπτικών του Νομού”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γ. Βαρεμένου:

“Το κυβερνητικό σχέδιο συρρίκνωσης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Αιτωλοακαρνανία, που στην περίπτωση του Αγρινίου παίρνει τον χαρακτήρα διάλυσης, μπήκε από σήμερα στην τελική φάση. Σύμφωνα με πληροφορίες η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε το πρωί την πρυτανική αρχή πως κάνει αποδεκτό το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ένα απαράδεκτο “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” παίρνει τον χαρακτήρα συμπαιγνίας με τον συντεχνιασμό της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών και στα πλαίσια αυτά η υπουργός Παιδείας φέρεται ότι κάλεσε τον Πρύτανη κ. Μπούρα να στείλει επιστολή με την οποία θα ζητάει μηδέν εισακτέους για τα τμήματα τα οποία συγχωνεύονται-καταργούνται βάσει του Στρατηγικού Σχεδίου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο βουλευτής Γ. Βαρεμένος

Με αυτήν την μεθόδευση, επιχειρείται η περιθωριοποίηση και εξουθένωση της περιφερειακής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, προς όφελος άραγε ποίων;

Το προμελετημένο αυτό σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Η κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας πρέπει να κηρύξει από σήμερα κιόλας πανστρατιά για να μπει φραγμός σ’ αυτή την τελική φάση του εγκλήματος κατά των αναπτυξιακών προοπτικών του Νομού”.

sinidisi.gr