Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:26: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 00:03

Τι είπαν για δασικούς χάρτες Κ. Καραγκούνης και υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 12 Μαΐου, ο βουλευτής ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους ο βουλευτής ανέφερε στον υφυπουργό τα δύο σημαντικά ζητήματα σχετικά με την παράταση υποβολής ενστάσεων και αντιρρήσεων επί της πρόσφατης ανάρτησης των δασικών χαρτών στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, όπως επίσης και την ανάγκη μείωσης του αντιτίμου του παραβόλου των εν λόγω ενστάσεων.

Ο κ. Αμυράς ενημέρωσε τον κ.Καραγκούνη ότι αναφορικά με το πρώτο ζήτημα έχει βρεθεί πρόσφορη λύση καθώς κατόπιν σχετικής νομοθετικής ρύθμισης (τροπολογίας) η οποία θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός της εβδομάδος, θα παραταθεί η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων με την δυνατότητα αναδρομικής ισχύος. Όσον αφορά τη μείωση του αντιτίμου του παραβόλου, ο υφυπουργός ανέφερε πως βρίσκεται προς υπογραφή η σχετική ΚΥΑ, με την οποία θα προβλέπεται μείωση του παραβόλου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Η σχετική μείωση μάλιστα, θα αφορά και αυτούς που έχουν ήδη υποβάλλει ενστάσεις και για τους τελευταίους η μείωση θα είναι στο 50%. Το ποσό της μείωσης θα πιστώνεται από την πολιτεία στους λογαριασμούς των αιτούντων- δικαιούχων.

sinidisi.gr