Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  4:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 21:24

Θ.Μωραΐτης: Φιάσκο ο σχεδιασμός στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας

Τη συνολική κατάσταση που επικρατεί στην Αιτωλοακαρνανίας τις τελευταίες ημέρες σχολίασε με δήλωσή του ο  βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θάνος Μωραΐτης. Όπως είπε, «τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου μετατρέπονται σε Νοσοκομεία μίας νόσου, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο λοιπούς -πλην του κορωνοϊού- νοσηλευόμενους», ενώ επεσήμανε πως «ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι ο λάθος σχεδιασμός των εμβολιασμών θα οδηγούσε στο φιάσκο που βιώνει η Αιτωλοακαρνανία». Χαρακτήρισε την προσέγγιση της κυβέρνησης «εξ αρχής επιπόλαια», ενώ την έψεξε για «εξοργιστική προχειρότητα» .

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι, βάσει της εκτόξευσης των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία τις τελευταίες ημέρες, «ο σχεδιασμός καθίσταται υγειονομικά επικίνδυνος», αφού «ο αυξανόμενος αριθμός εμβολιαζόμενων δημιουργεί συνωστισμό». Επιπλέον ανέφερε  πως «υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού», με αποτέλεσμα «όλο το βάρος της εμβολιαστικής διαδικασίας, αλλά και των νοσηλειών, να το επωμίζονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές».

«Δεν υπήρξε από πριν μέριμνα για την ένταξη των ΤΟΜΥ και των Κέντρων Υγείας στην εμβολιαστική διαδικασία, δεν υπήρξε οργάνωση», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει άμεσα «να γίνουν άμεσες προσλήψεις προσωπικού κι εμβολιαστικά κέντρα εκτός Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου και να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με προσωπικό στα Κέντρα».

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει γυρισμένη την πλάτη στην Αιτωλοακαρνανία και να παίζει στα ζάρια την υγεία των πολιτών της. Φτάνει με την κοροϊδία!», είπε ο κ. Μωραΐτης κλείνοντας.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr