Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:30: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 11:23

ΜέΡΑ25: να παραχωρηθεί ανενεργό αεροσκάφος για ανέγερση μνημείου πεσόντων αεροπόρων στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο σχετικά με την ανέγερση μνημείου πεσόντων αεροπόρων στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου και την άρνηση του Υπουργείου για παραχώρηση ανενεργού αεροσκάφους με σκοπό να τοποθετηθεί στο χώρο.

Η Βουλευτής παραθέτοντας τα στοιχεία που καθιστούν το συγκεκριμένο αίτημα ιδιαιτέρως ευκολότερο στην υλοποίηση του συγκριτικά με άλλα παρόμοιας φύσης και καθώς αντίστοιχα δίκαια αιτήματα έχουν γίνει δεκτά, ερωτά τον Υπουργό αν προτίθεται η Κυβέρνηση να επανεξετάσει και να αποδεχθεί το αίτημα του Δήμου Αγρινίου για τη διάθεση παροπλισμένου ανενεργού αεροσκάφους με σκοπό την ανέγερση μνημείου προς τιμήν των πεσόντων εν υπηρεσία πιλότων Υποσμηναγού Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη και Επισμηναγού Κωνσταντίνου Καραθάνου, ειδάλλως ποιοι είναι οι ειδικοί λόγοι που επιβάλλουν την άρνηση του.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς : Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.
Θέμα : Διάθεση παροπλισμένου ανενεργού αεροσκάφους για το Μνημείο πεσόντων αεροπόρων στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου.
…………………………………………………………………………………
Ο Δήμος Αγρινίου, επιδεικνύοντας την αντίστοιχη ευαισθησία, ενστερνίσθηκε αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ζήτησε να διατεθεί ένα παροπλισμένο και ανενεργό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ειδικού μνημείου στη μνήμη του Υποσμηναγού Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη και του Επισμηναγού Κωνσταντίνου Καραθάνου (και οι δύο πεσόντες εν υπηρεσία– στις 18.5.2000 και 15.7.2004, αντίστοιχα – τέκνα της Τοπικής Κοινότητας Μεγάλης Χώρας).

Δυστυχώς, τα σχετικά επανειλημμένα αιτήματα συναντούν αδικαιολόγητη άρνηση αποδοχής από την πλευρά της Πολιτείας. Μάλιστα, ο χώρος όπου προορίζεται η κατασκευή του μνημείου απέχει μόλις 4,5 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της 132 Σμηναρχίας Μάχης, όπου παραμένουν δεκάδες ανενεργά αεροσκάφη, που κυριολεκτικά σαπίζουν.

Επειδή, αντίθετα, αντίστοιχα αιτήματα έχουν γίνει δικαίως δεκτά, σε πολλές περιπτώσεις, και, επομένως, δημιουργείται στην τοπική κοινωνία η δικαιολογημένη εντύπωση αδικαιολόγητης διάκρισης και δυσμενούς αντιμετώπισης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Υπάρχει η κυβερνητική πρόθεση να επανεξετάσετε και αποδεχθείτε το αίτημα του Δήμου Αγρινίου και των πολιτών για τη διάθεση παροπλισμένου και ανενεργού αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας για τη χρήση του στην κατασκευή μνημείου προς τιμή των πεσόντων εν υπηρεσία πιλότων Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη και Κωνσταντίνου Καραθάνου, στη γενέτειρά τους (Κοινότητα Μεγάλης Χώρας Αγρινίου) ;

Και εάν όχι, ποιοι είναι οι ειδικοί λόγοι που επιβάλλουν την άρνησή σας ;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Σοφία Σακοράφα

agrinionews.gr