Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:58: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 01 Μαϊος 2021 15:01

ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Μεσολογγίου: Πιο επίκαιρο παρά ποτέ το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Η πρωτομαγιά κάθε έτους μας φέρνει στο νου τους ηρωικούς αγώνες των εργατών του Σικάγο το 1886, αλλά και τους διαχρονικούς αγώνες και θυσίες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο για την κατοχύρωση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Η Εργατική Πρωτομαγιά που αποτελεί το  διαχρονικό σύμβολο του αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου, φέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί ολομέτωπη επίθεση στον κόσμο της εργασίας μέσω της απόπειρας κατάργησης του 8ωρου και υπονόμευσης κατοχυρωμένων εδώ και δεκαετίες, θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων. 

Η φετινή  Πρωτομαγιά συμπίπτει με το Μεγάλο Σάββατο και οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής έχουν μεταφερθεί για την επόμενη εβδομάδα, στις 6 Μάιου.  Όμως ας μην αυταπατώνται οι κυβερνώντες: Ο εργασιακός μεσαίωνας που ονειρεύονται δεν θα περάσει. Οι δυνάμεις της εργασίας, οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όλοι οι Έλληνες πολίτες θα πουν ένα ηχηρό  όχι στα αντιλαϊκά σχέδια της ΝΔ και των συμφερόντων που εξυπηρετεί. 

Ο αγώνας για δημοκρατία, ισότητα και  κοινωνική δικαιοσύνη είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Στις 6 του Μάη όλοι μαζί για να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά και να στείλουμε εκκωφαντικό  μήνυμα στην κυβέρνηση, να μην τολμήσει να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα στη Βουλή.

Ο κόσμος της  εργασίας βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν αληθινό Γολγοθά. Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις, όλοι οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας οφείλουμε να  ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να έρθει μια ώρα αρχύτερα η στιγμή  της Ανάστασης των εργαζομένων. 

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Γραφείο Τύπου 

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μεσολογγίου