Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:53: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 20:38

H Ελλάδα ξεπέρασε τους 10.000 νεκρούς όπως είχε προβλέψει ο Γ.Ιωαννίδης - Η καταστροφή που έφερε το lockdown

Η κυβέρνηση με έκτακτο νόμο απάλλαξε από ποινικές ευθύνες για την καταστροφή της χώρας τους «ειδικούς» και μη!

Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο lockdown (υπήρξε ένα «διάλειμμα» το καλοκαίρι) και πλέον ξεπέρασε το «φράγμα» των 10.000 νεκρών με κορωνοϊό! 

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία ψήφισε έκτακτη τροπολογία αυτή την εβδομάδα με την οποία απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες για την καταστροφή της χώρας τους «ειδικούς» της επιτροπής που παίρνει τα μέτρα για τον κορωνοϊό, αλλά και κυβερνητικά στελέχη, αρνήθηκε να ακούσει τις απόψεις επιστημόνων -όπως του καθηγητή Ιωαννίδη- οι οποίοι τόνιζαν από την αρχή πως η επιβολή ενός «τυφλού» lockdown θα οδηγήσει σε χιλιάδες θανάτους. 

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, πλέον οι νεκροί με Covid-19 στη χώρα μας ανέρχονται σε 10.007, καθώς το τελευταίο 24ωρο 57 ακόμη συμπολίτες μας κατέληξαν από τον ιό. 

Όπως αναφέρει επίσης ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.400 νέα κρούσματα, ενώ πλέον οι διασωληνωμένοι είναι 816. 

Τα στοιχεία αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση και οι «ειδικοί» δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσουν την πανδημία στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα κατέστρεψαν πλήρως την οικονομία με την πολιτική του «λουκέτου» με το ιδιωτικό και κρατικό χρέος να ξεπερνάει πλέον τα 500 δισ. ευρώ! 

Χαρακτηριστική της αποτυχίας, όχι μόνο της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά όλων σχεδόν των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι η σύγκριση με μία χώρα που θεωρείται ως η πλέον αποτυχημένη στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, της Βραζιλίας. 

Η Βραζιλία των 210 εκατομμυρίων κατοίκων, δεν πήρε ούτε ένα μέτρο από την αρχή της πανδημίας και αναφερόμαστε σε μία φτωχή χώρα με γενικώς ένα αδύναμο σύστημα υγείας, ενώ και τα σπίτια των κατοίκων εκεί είναι το ένα πάνω στο άλλο. Στη Βραζιλία οι νεκροί ανέρχονται σε 386χιλ. 

Την ίδια ώρα αν δούμε τους νεκρούς σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Βέλγιο (συνολικά 200 εκατομμύρια κάτοικοι) που πήραν από τα πιο αυστηρά μέτρα και έχουν πολύ πιο δυνατά συστήματα υγείας οι νεκροί ανέρχονται σε 304 χιλιάδες συνολικά! Δηλαδή μία πολύ μικρή διαφορά. 

Αποδεικνύεται λοιπόν πως η «κινεζοποίηση» στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με τα αυστηρά lockdown, η οποία επιβλήθηκε από το Βερολίνο, δεν είχε τα αποτελέσματα τα οποία θα ήθελαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.400, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 333.129 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.106 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 57, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.007 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 816 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.032 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 481 (ημερήσια μεταβολή +1.91%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 472 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη».

Θυμηθείτε τις προβλέψεις του καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη:

pronews.gr

Διαβάστηκε 638 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 20:45