Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:17: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 19:21

Α.Τσίπρας: «H ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στερεί από τους πολίτες ένα κανονικό Πάσχα»

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε τον κορωνοϊό με απόλυτη αποτυχία, κάτι που δεν επιτρέπει στους πολίτες να γιορτάσουν κανονικά το Πάσχα.

«Μετά από έξι μήνες αποτυχημένου λοκντάουν και την εβδομάδα που η χώρα μας κατέχει το αρνητικό ρεκόρ θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να βγει και να μας πει ότι πέτυχε», αναφέρει σε δήλωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με ρεκόρ διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ, αποφάσισε να μας πει ότι το ΕΣΥ, που δεν στήριξε, άντεξε. Με μόλις 7% του πληθυσμού εμβολιασμένο, αποφάσισε να μας πει ότι η συντριπτική πλειονότητα των διασωληνωμένων δεν είχαν εμβολιαστεί. Λες και μπορούσαν να το πράξουν και δεν το επέλεξαν. Και αποφάσισε, τελικά, να μας ανακοινώσει ότι χάνουμε ένα ακόμη Πάσχα, μπας και κερδίσουμε το καλοκαίρι. Ξέχασε όμως να μας πει ότι το χάνουμε εξαιτίας του», προσθέτει ο κ. Τσίπρας.

«Με μόλις 7% του πληθυσμού εμβολιασμένο, αποφάσισε να μας πει ότι η συντριπτική πλειονότητα των διασωληνωμένων δεν είχαν εμβολιαστεί. Λες και μπορούσαν να το πράξουν και δεν το επέλεξαν. Και αποφάσισε, τελικά, να μας ανακοινώσει ότι χάνουμε ένα ακόμη Πάσχα, μπας και κερδίσουμε το καλοκαίρι. Ξέχασε όμως να μας πει ότι το χάνουμε εξαιτίας του», συνεχίζει.

«Και το ερώτημα είναι: Βάσει ποιων επιδημιολογικών δεδομένων, αυτό που δεν μπορεί να αποφασίσει για σήμερα, προκαταβολικά αποφασίζει και ανακοινώνει για μετά το Πάσχα; Βάσει ποιων δεδομένων δεν εφαρμόζεται από σήμερα το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, αλλά από τη Δευτέρα του Πάσχα, αφήνοντας ακόμα δέκα μέρες περιθώριο για φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες;», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και βάσει ποιων δεδομένων διατηρεί την ανοησία του SMS για να μπορεί να βγει κάποιος για έναν περίπατο; Ο κ. Μητσοτάκης έχει πια κουράσει με τις αντιφάσεις και τις αυτοδιαψεύσεις του. Όσα διαγγέλματα και να κάνει, οι πολίτες τού έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη. Και του καταλογίζουν ότι για ένα ακόμη Πάσχα στερούνται την ελευθερία τους, εξαιτίας της δικής του ανικανότητας και ανεμελιάς», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

pronews.gr