Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  3:08: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 13:24

Καταζητείται από την αστυνομία ο Στέφανος Χίος για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή το χθεσινό (10/4) πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό».

Ο Στέφανος Χίος, εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό», αναζητείται από την Ελληνική Αστυνομία μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη της εισαγγελίας εναντίον του για «διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Συγκεκριμένα, το «Μακελειό» ισχυρίζεται πως διαθέτει στοιχεία που δείχνουν εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. «Κάσα θανάτου παραγγελία από το Μαξίμου», αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο του φύλλου του Σαββάτου. Δεν είναι η πρώτη φορά που σε βάρος του Στέφανου Χίου εκκρεμεί εισαγγελική έρευνα για «διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Τον περασμένο Ιούλιο άγνωστοι πυροβόλησαν δύο φορές τον Στέφανο Χίο έξω από το σπίτι του. Διακομίστηκε αρχικά στο Σισμανόγλειο και κατόπιν στο ΚΑΤ. Στην κατάθεση που έδωσε μετά το συμβάν είπε πως είδε κάποιον με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του να πλησιάζει με το αυτοκίνητό του. Πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του, στον λαιμό και στα πλευρά ενώ άλλες δύο σφαίρες «καρφώθηκαν» στο Ι.Χ του. Ο εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό» άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του, καταφέρνοντας να χτυπήσει το όπλο, το οποίο και μπλόκαρε. Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν την επίθεση δεχόταν απειλές.

Πηγή: Lifo.gr