Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:31: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 18:29

25η Μαρτίου: Φοβούνται «επανάσταση» πολιτών κατά των lockdown στην επέτειο των 200 ετών της εθνεγερσίας!

Ανησυχία για ένα νέο 2011;

Ανησυχία που φτάνει μέχρι τα όρια του συναγερμού, έχουν προκαλέσει  στην κυβέρνηση, πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν ότι την ημέρα της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821 η οποία είναι και σημαδιακή καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια, θα πραγματοποιηθούν αυθόρμητες συγκεντρώσεις πολιτών σε όλη την Ελλάδα κατά των lockdown.

Ο φόβος είναι ότι και σε αντίθεση με τις συγκεντρώσεις για τον Κουφοντίνα ή για την αστυνομική βία, οι οποίες δεν μαζικοποιούνται καθώς αφορούν ένα μικρό μέρος της κοινωνίας, την ημέρα  της 25ης Μαρτίου ο κόσμος, η κοινωνία συνολικά, θα αντιδράσει καθολικά κατά των μέτρων απαγόρευσης σε μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση.

Κινητοποίηση την οποία δεν θα  μπορέσουν να εκτροχιάσουν οι λεγόμενοι «μπαχαλάκηδες», καθώς ο κόσμος θα είναι ενωμένος κατά από την ελληνική σημαία και τον ιδιαίτερα βαρύ συμβολισμό της ημέρας.

Η παρουσία επομένως ενός νέου λαϊκού κύματος «αγαναχτισμένων» όπως είχε συμβεί με τις μεγάλες διαδηλώσεις του 2011 κατά των μνημονίων, αυτή τη φορά με κύριο αίτημα την άρση των απαγορεύσεων, που πληγώνουν τη Δημοκρατία και ταυτόχρονα την διαμαρτυρία στην διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από την κυβέρνηση.

Η τελευταία αδυνατώντας να επιβάλλει αστυνομικά μέτρα κατά ενός τέτοιου λαϊκού κύματος οργής και διαμαρτυρίας, καθώς η εικόνα μίας τυχόν απρόκλητης επίθεσης εις βάρος πολιτών που δεν προκαλούν, δεν δημιουργούν ταραχές και συγκεντρώνονται με ελληνικές σημαίες, θεωρείται ότι μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες ακόμα και για την ίδια την κυβερνητική συνοχή.

Άλλωστε ας μην ξεχνούμε την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2011 όταν για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά ματαιώθηκε μια παρέλαση εξαιτίας των διαμαρτυριών του κόσμου για τα μνημόνια με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποχωρήσει και ο τότε Πάρεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ αποτέλεσε καταλύτη εξελίξεων που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου.

Έτσι  ο φόβος είναι πως ο κόσμος θα αψηφήσει τις απαγορεύσεις και πραγματοποιήσει μια μεγάλη συγκέντρωση, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλη τη χώρα σε όλες τις τελετές που θα πραγματοποιηθούν για να  τιμήσουν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και το κύμα αυτό συμπαρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του.

Ειδικά οι κινητοποιήσεις του Συντονιστικού Φορέων ΄21, που συγκεντρώνουν συμμετοχές φορέων από όλο το ιδεολογικο-πολιτικό φάσμα, αλλά και απλών συλλόγων και συλλογικοτήτων, ανησυχούν ιδιαίτερα το Μαξίμου. Ήδη έχουν ανακοινωθεί συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης και Ζάκυνθο, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται ανακοινώσεις και για άλλες πόλεις.

Ένα τέτοιο σενάριο φοβούνται στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι δηλαδή η βουβή και σιωπηρή πλειοψηφία  αποκτήσει ξανά φωνή και μάλιστα βροντερή.

pronews.gr

Διαβάστηκε 849 φορές