Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:28: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 18:51

Το Υπουργείο προτίμησε να απαντήσει στο… Βαρεμένο

Άκυρο σε Καραγκούνη και Σαλμά;

Επί του παρόντος μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι από όλες τις ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή για το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας σε σχέση με την πρόταση αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Πατρών, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προτίμησε να απαντήσει στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου.

Θεωρητικά, ίσως υπάρχει κάποια πιθανότητα να απαντηθούν είτε με συζήτηση στην ολομέλεια, είτε γραπτώς και οι άλλες ερωτήσεις όπως η κοινή ερώτηση των Κ. Καραγκούνη και Μ. Σαλμά ή η ερώτηση του Δ. Κωνσταντόπουλου. Αλλά κατά τα κοινοβουλευτικά ειωθότα για τις πολλαπλές ερωτήσεις επί του ιδίου θέματος και με δεδομένο πως ανέκαθεν υπάρχουν εκατοντάδες αναπάντητες ερωτήσεις στη Βουλή, μάλλον οι λοιπές ερωτήσεις θα έχουν αυτή την τύχη. Επί του παρόντος λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας προτίμησε να απαντήσει στο Γιώργο Βαρεμένο.

Ίσως να μην είναι εντελώς τυχαίο αυτό, από τη στιγμή μάλιστα που η ερώτηση κατατέθηκε μόλις δύο μέρες πριν… Εξάλλου, απέναντι σε ένα εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε –όπως και έγινε- το Υπουργείο να απαντήσει με ολίγον από ανάθεμα στο νόμο Γαβρόγλου. Επιπροσθέτως η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν εστίαζε, όπως οι ερωτήσεις των άλλων βουλευτών, τόσο στο αίτημα για επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, αίτημα που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ικανοποίησε, αλλά στο αν το Υπουργείο θα συναινέσει στην πρόταση του Πανεπιστημίου για συγχωνεύσεις και μεταφορές Τμημάτων.

Και επ’ αυτού ο αρμόδιος υφυπουργός Άγγελος Συρίγος ήταν ειλικρινέστατος…

agrinioculture.gr